bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кампанія «Разом на відстані»
21.12.2020

21 грудня 2020 року група з чотирьох організацій, що займаються питаннями охорони психічного здоров’я, розпочинає кампанію, щоб зосередити увагу на долі осіб, які проживають в психоневрологічних інтернатах в Україні та страждають від подвійного рівня ізоляції через пандемію COVID-19. Цими організаціями є Асоціація психіатрів України, Дослідницький центр соціальної політики, литовська громадська організація «Перспективи психічного здоров’я» та Міжнародний фонд «Глобальна ініціатива в психіатрії». Кампанія є частиною міжнародного проекту “Mind the Gap”, який пропагує соціальну солідарність та протидію соціальній ізоляції, а також намагається замінити розповсюджений термін «соціальне дистанціювання» на «фізичне дистанціювання».

Українська частина кампанії розпочата в рамках багаторічного проекту «Українські ОГС зі зміни: сприяння правам людини, деінституціоналізація та соціальна інтеграція людей, які мають інтелектуальні та/або психосоціальні розлади», що фінансується Європейським Союзом; цей проект виступає за права осіб із психосоціальними розладами, підтримує реформу системи психоневрологічних інтернатів та спонсорує ініціативи, що покращують життя мешканців психоневрологічних інтернатів. Наразі в Україні в таких закладах проживає приблизно 35 000 дорослих та дітей, багато з яких приречені провести там все життя.

В рамках української кампанії «Разом на відстані» вже знято три відеокліпи, які привертають увагу до ізоляції тих, хто живе в закритих психіатричних закладах. Всього в рамках кампанії буде знято шість кліпів.

Відео будуть доступні на YouTube з 21 грудня 2020 року з 7:00 за київським часом:

Video 1: https://youtu.be/rz39NlCkhtk

Video 2: https://youtu.be/78eDB5a17ps

Video 3: https://youtu.be/cBEv48gBRYQ

 

Більше інформації:                                    

Юлія П’євська [email protected]

Роберт ван Ворен: [email protected]

 

Контакти

  • Глобальна ініціатива в психіатрії
  • Асоціація психіатрів України

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.