bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Демидівській тергромаді налагоджують систему роздільного збору сміття
26.12.2020

На Рівненщині у смт Демидівка обладнали перші два спеціальні майданчики та встановили контейнери для роздільного збору сміття. Це стало можливим завдяки реалізації проєкту «Підвищення екологічної культури в громадах-учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів», що об’єднав органи місцевого самоврядування, комунальне підприємство, навчальні заклади і громадський сектор. Реалізовується проєкт за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Відповідні контейнери встановили на вул. Перемоги в смт Демидівка, де наявна багатоповерхова забудова. Силами працівників КЗ «Добробут» Демидівської селищної ради здійснено облаштування майданчиків, які відповідають державним санітарним вимогам – мають огородження, накриття і тверду основу. Також заплановано встановлення ще 2 майданчиків у смт Демидівка.

Усі контейнери для відходів мають маркування, яке полегшить сортування «Сухі відходи», «Вологі відходи» і «Вторинна сировина». Також поруч розміщено інформаційні щити з правилами користування. У контейнер для збору сухих відходів можна викидати: метал, посуд, одяг, взуття, поліетиленові пакети, ємності з-під побутової хімії. Також сюди слід викидати забруднені папір і скло, які неможливо здати у вторсировину.

У контейнер для вологих відходів слід кидати залишки їжі, органічні відходи, кімнатні рослини, засоби гігієни. У контейнер для збору вторсировини можна викидати: пластикові пляшки та упаковку, пакети з супермаркетів, плівку стрейч та поліпропіленову плівку, одноразові стаканчики та пластикові контейнери. Також бажано задля економії місця, попередньо зім’яти пляшки та зняти з них кришки. Також сюди можна викидати картон і папір – використані зошити, паперові обгортки, пусті коробки тощо.

В опорних школах громади – Демидівському та Хрінницькому ліцеях – будуть організовані відповідні навчальні заняття: яке сміття в який контейнер має потрапити. Виготовлено невеликі макети контейнерів, щоб школярі на практиці побачили, як сортувати сміття за видами матеріалів. Сподіваємося, що вдома діти поділяться отриманими знаннями зі старшими родичами.

Також було проведено конкурс дитячих малюнків і фотографії “Бережи природу - розділяй відходи”, в якому взяли участь 27 робіт.

Партнерами виступили три сусідні громади, комунальне підприємство, КЗ «Добробут» Демидівської селищної ради і громадська організація «Сприяння розвитку села».

Проєкт «Підвищення екологічної культури в громадах-учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів» реалізовується Демидівською селищною радою у партнерстві з Бокіймівською, Боремельською та Вовковиївською сільськими радами в рамках щорічного обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад.

Контакти

  • 03637-61842

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.