bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Нижньодуванської ОТГ отримала можливість долучитись до місцевих справ!
01.03.2021

Лютий не такий вже лютий! Ми ділимося гарною новиною! Нещодавно на черговому засіданні Нижньодуванської селищної ради прийнято рішення  про затвердження Положення про Молодіжну раду при в виконавчому комітети в Нижньодуванській селищної раді. Відтепер громада має можливість залучення молоді до місцевого самоврядування та створення системи молодіжного самоврядування для збалансування та найбільш ефективного виконання державної молодіжної політики.

      Нагадуємо, що співпраця для підготовки такого рішення тривала з минулого року.

 Відбулись зустрічі між активною молоддю громади, представниками селищної ради та представниками ГО “Громадська ініціатива Луганщини” в рамках Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ.

      Також мешканці раніше пройшли навчання в рамках Школи місцевої демократії для ОТГ. Під час тренінгу експерти розповіли про особливості створення молодіжної ради в ОТГ, про можливості впливу на прийняття рішень в громаді, про взаємодію з владою. Обговорювали також пасивність молоді у житті громади, дискутували на тему форм участі молоді у житті громади. Окреслили права молоді, інструменти, які допоможуть молоді бути почутим у своїй громаді, контролювати, моніторити роботу місцевої влади.

      Учасники зазначили, що до складу молодіжної ради необхідно залучати молодь віком 18+, яка прагне змінити своє середовище та надати імпульс розвитку своєї громади. Також акцентувала важливість залучати у молодіжну раду працівників відділу освіти, молоді, культи з числа молоді. Саме ці представники зможуть налагодити комунікацію між владою та консультативно-дорадчим органом.        

        Захід закінчився у неформальній обстановці, обговорюючи питання розробки проекту Положення про Молодіжну раду, його функціонування. Молодь та представники селищної ради вирішили, що в їх громаді такий орган конче потрібний.

Тепер ми на початку великих змін!

 

      Захід проводиться ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Міцна комунікація в об’єднаних громадах Луганщини як основа ефективного впровадження реформ» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.