bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Сєвєр змін» запрошує молодь оновлювати онлайн-мапу про молодіжні простори в Сєвєродонецьку
05.03.2021

Як користуватися мапою та чим вона корисна, розказують волонтери ініціативи “Сєвєр змін” у серії анімаційних роликів, які можна побачити протягом березня на великому екрані біля Луганської обласної державної адміністрації. 

Над створенням онлайн-мапи працювали 14 волонтерів у вересні - грудні 2019 р., а от долучитись до процесу оновлення мапи місць молодіжних активностей може кожен охочий учні, студенти, вчителі або батьки, люди, яким не байдуже в якому місті вони живуть, які хочуть розвивати Сєвєродонецьк.  

Анімація “Як знаходити інформацію та орієнтуватись на мапі”: https://www.youtube.com/watch?v=v3-Wp9Quhig

Ця мапа справжня знахідка. Шкода, що коли я приїхала навчатись в Сєвєр, то такої мапи ще не існувало, адже в новому місті не знаєш куди сходити і взагалі чим зайнятись. А на мапі позначені всі важливі місця, простори інституції, які працюють з молоддю. Важливо, що кожен хлопець та дівчина, які приїжджають до міста, відтепер легко і без проблем зможуть знайти все, що їм потрібно”, ділиться враженнями волонтерка ініціативи “Сєвєр змін” Анжеліка Сім’яниста. 

Всі локації, нанесені на мапу, розподілені між шістьма шарами: молодіжні простори, центри освіти та культури, неформальні місця для молоді, спорт, небезпечні ділянки і громадські організації. Локації, окрім розташування, часу та напрямків роботи закладу, містять ще інформацію про саме місце з практичними відгуками та рекомендаціями волонтерів.

Анімація ”Чим корисна онлайн мапа місць молодіжних активностей”: https://www.youtube.com/watch?v=mzr3cyZdbg0

Наша мапа – це можливість для молоді Сєвєродонецька більше не казати “В нас нікуди піти”, тому що все перед тобою. Карта показує позитиви та не приховує недоліки, які є в місті. Вона дає можливість молоді Сєвєра детальніше аналізувати свої потреби, розуміти реальний стан речей у місті. Адже тепер, аналізуючи локації, молодь може приймати рішення чого місту не вистачає, що треба вдосконалювати, де можна навчатися чи бавитись. Переваги мапи відчує як і молодь, їхні батьки, туристи та громадські організації”, – розповідає координатор волонтерів ініціативи “Сєвєр змін” Сергій Петровський.

Розроблена волонтерами мапа містить інформацію про заклади, які надають додаткові можливості розвитку поряд зі школою або університетом, дозволить обрати оптимальний маршрут та попередить про небезпеку. Зібрана інформація на мапі дозволяє говорити з владою про необхідні зміни, які відповідають потребам та інтересам молоді. Із більш детальним описом можна ознайомитись завдяки анімації, створеній ініціативою. 

Ініціатива «Сєвєр змін» реалізується в рамках проекту «Зміцнення потенціалу громадянського суспільства задля ненасильницької трансформації конфліктів у місцевих громадах», підтриманий KURVE Wustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action у партнерстві з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Карітас Сєвєродонецьк», Громадською організацією «Театр змін», Громадською організацією «Мережа відповідальних» та Асоціацією молодіжних центрів України. 

Контакти для медіа: 0973618379 - Яна [email protected] 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.