bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриття «зеленої кімнати» в Авдіївці
09.04.2021

В Авдіївці  з метою сприяння розвитку правосуддю, дружнього до дитини, Благодійним фондом “Посмішка дитини” в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, була відкрита “зелена кімната” - безпечний простір для роботи поліцейських з дітьми, що знаходяться у конфлікті з законом.

Участь дитини у слідчих діях, незалежно від статусу в справі, травмує її психіку. Найважливіше завдання – створити необхідні умови, щоб дитина відчувала себе у безпеці та не допустити повторної травматизації.

«Зелена кімната» – ефективна форма роботи поліції з неповнолітніми, яка допомагає опитати дитину, не заподіявши їй психічних травм. Завдяки спеціально облаштованому приміщенню, роботі спеціалістів із використанням необхідних методик та веденню відеозапису спілкування дитини з правоохоронними органами можна зробити максимально дружнім та комфортним, допомогти їй сконцентруватися на фактах та значно зменшити повторну травматизацію.

В рамках проєкту «Зелена кімната: правосуддя, дружнє до дітей» поліція м. Авдіївки Донецької області отримала відремонтоване приміщення, обладнане спеціальною технікою для проведення слідчих дій, включаючи дзеркало Гезелла (скло, що виглядає як дзеркало з одного боку, і як затемнене скло з іншого) та необхідну записуючу техніку. Завдяки чому, дитина у спокійній атмосфері може розказати про те, що вона знає, що бачила або чула, та навіть – вказати на злочинця.

Урочисте відкриття «зеленої кімнати» в м.Авдіївка відбулося за участі співробітників Авдіївського відділення поліції, відділу ювенальної превенції ГУНП в Донецькій області, керівництва Авдіївської ВЦА та представників ЗОБФ “Посмішка дитини”.

Проєкт реалізується ЗОФБ “Посмішка дитини” в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу для Сходу України. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Королівства Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.