bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні запущено каталог соціальних шкільних підприємств та експертів
15.04.2021

Після того, як Міністерство освіти та науки України рекомендовало курс із соціального шкільного підприємництва для впровадження у навчальних закладах, кількість шкільних фірм збільшується щодня. Також цьому допомогають акселераційні програми, у рамках яких тренери проходять сертифікацію, а всі охочі освітяни можуть підвищити свою кваліфікацію завдяки онлайн-курсу. Для всієї цієї спільноти реформаторів освіти і створено сайт-каталог соціальних шкільних підприємств, організацій та експертів studbiz.in.ua.  #StudBiz — це скорочення від “студентський бізнес”, адже саме так — ‘students ‘— на Заході прийнято називати підлітків 14-18 років.  

На порталі можна знайти НОВИНИ ТА МОЖЛИВОСТІ з навчальними та грантовими програмами; КАТАЛОГ, що складається з трьох розділів:

  • Соціальні шкільні підприємства — список актуальних українських шкільних фірм;

  • Експерти — контакти тренерів, які можуть допомогти зі створенням та\або розвитку бізнесу у школі;

  • Організації, що спеціалізуються на соціальному шкільному підприємництві, майорить контактами команд, дружба з якими заряджає на успіх.

Щоб додати інформацію про себе та\або підписатися на розсилку, кожен бажаючий може створити особистий кабінет. Вже зареєстровані шкільні фірми займаються пошиттям еко-торбинок та друком на 3D-принтері, розташовані на сході та заході країни. Зараз для них з’явилася можливість знайти нових клієнтів, а небайдужим підтримати локальний шкільний бізнес. Адже попри вік, за якість продукції юні підприємці турбуються подекуди більше за дорослих бізнесменів. Ба більше, весь прибуток соціальних шкільних підприємств спрямовується на додаткові навчальні можливості чи масштабування фірми.

Про технічне та візуальне наповнення сайту потурбувалося креативне агентство Vertigo, у чиємо доробку міжнародні проєкти та низка фестивальних нагород. Сам сайт створено у рамках проєкту Social Student Companies to Activate The Youth, що реалізується School of ME у партнерстві з ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.