bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Анімаційний ролик «Інформаційна гігієна під час роботи в Інтернеті»
19.04.2021

Анімаційний ролик “Інформаційна гігієна під час роботи в Інтернеті”

З цього інформаційного ролика ви дізнаєтесь прості правила розпізнавання неправдивих новин (фейків) та інформаційних маніпуляцій в інтернеті. Важливо розуміти, що фейки (неправдиві новини, або спотворено зінтерпретовані факти) не фабрикують просто так: вони мають приносити вигоду своїм авторам. Важливо і те, що фейки поширюються швидше за факти. Втім, якщо знати прості правила розпізнавання фейків, їх можна викрити.

Як перевірити новину на достовірність? Як виглядає професійно написана новина? Що таке клікбейти? Як і для чого формують маніпулятивні заголовки новин? Які новини у стрічці новин краще оминати? Відповіді на ці запитання знає героїня нашого ролику – Лідія. Знання цих правил сьогодні необхідне всім, хто живе у еру інформації та стикається з потоком новин в інтернеті та соціальних мережах.

Переглянути анімаційний ролик можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=sgDKFU_Z6NQ;

Ролик створено в рамках проєкту «Підвищення рівня поінформованості людей поважного віку – шлях до запобігання та мінімізації наслідків пандемії COVID-19», який реалізується ГО “Суспільство і право” і наданий Чорноморським фондом регіонального співробітництва (проект Німецького фонду Маршалла США) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.