bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадам Миколаївщини роз’яснили особливості забезпечення роботи інституту старост
27.05.2021

Через карантин та обмежувальні заходи, що пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби, регіональні відділення Асоціації міст України проводять практикуми з застосування законодавства у форматі онлайн.

Так, 25 травня у Миколаївському регіональному відділенні Асоціації міст України експерти провели практикум із застосування законодавства на тему: «Законодавчо-нормативне забезпечення роботи старост». 

Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Модератором заходу виступила Лідія Віштал, консультантка з юридичних питань Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України. До практикуму також долучились експерти - нотаріус Миколаївського міського нотаріального округу Юлія Каленик, консультантка РВ з бюджетних питань Юлія Забродкіна. Відкрив онлайн-практикум виконавчий директор Миколаївського відділення АМУ Олександр Мосін

Серед учасників - представники органів місцевого самоврядування Миколаївщини, голови громад, старости округів та депутати місцевих рад, фахівці і спеціалісти профільних структурних підрозділів виконавчих органів місцевих рад.

Асоціація міст України постійно працює з громадами, надаючи вичерпні консультації щодо роботи місцевого самоврядування в рамках актуального законодавства. Звісно, з прийняттям змін до законів щодо розвитку інституту старост на місцях виникло багато запитань. Тому наші консультанти, запрошені експерти під час практикуму звернули увагу на проблеми правового врегулювання старостинських округів (їх створення, затвердження тощо) та повноваження старост (кадрові питання,  обов‘язки за посадою, надання нотаріальних послуг, взаємодія інституту старост з місцевими радами, головами громад, органами влади, місцевими жителями старостинських округів)”, - прокоментував захід  виконавчий директор Миколаївського РВ АМУ Олександр Мосін. 

Під час практикуму учасники розглянули такі теми:

- зміни до нормативно-законодавчих актів щодо забезпечення роботи старост (зокрема, порядок призначення на посаду старост; права, обов’язки  та компетенції старости); 

- зміни у законодавстві щодо утворення старостинських округів;

- особливості надання нотаріальних послуг посадовими особами місцевого самоврядування в сільській місцевості. 

Під час проведення практикуму учасники мали змогу поставити питання модератору та експертам Миколаївського РВ АМУ та отримали вичерпні відповіді у прямому ефірі. 

 

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.