bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як запоріжці разом з поляками молодь активізували
11.06.2021

Проєкт тривав декілька місяців і включав у себе тісну комунікацію між неурядовими організаціями, молодіжними працівниками, тренерами та ініціативною молоддю з обох держав. В його межах відбулося 8 онлайн-зустрічей, на яких були представлені успішні кейси та корисні методики, що показали себе максимально ефективними для залучення та активізації молоді.

Це широкий спектр форматів: і дебати, і навчання за принципом «learning by doing», і активності у форматі «рівний – рівному», і спільні заходи з діючими політиками, і співпраця з людьми похилого віку. Учасники з Польщі поділилися досвідом тривалої та всеохопної роботи молодіжних рад, а українські колеги – особливостями молодіжних волонтерських рухів.

Весь досвід, яким обмінялись між собою Українська та Польська команди, був проаналізований та зібраний у методичних матеріалах. Ця брошура знаходиться у вільному доступі для поширення та використання українською та англійською мовою. Завантажити її можна у додатках до статті / за посиланнями:

Україномовна версія

Англомовна версія

За результатами навчання та дискусій Польська та Українська молодь, що брала участь в проєкті, підготували та реалізували власні міні-проєкти соціального спрямування. У реалізації ідей та задумів їй допомагали досвідчені ментори.

Зокрема, команда з України організувала Infoparty «Розкадровка», на якому презентувала та обговорила з молоддю соціальні відеоролики, спрямовані на протидію домашньому насильству. Особливістю цих відео є те, що їх повністю підготували, відзняли та змонтували Запорізькі підлітки – для того, щоб донести інформацію до однолітків.

Молодь з Польщі організувала онлайн-дебати для молодих парламентарів Нижньосілезького воєводства під назвою «Два погляди - спільне майбутнє». В межах цієї дискусії піднімалися теми екології, туризму та гострих соціальних проблем.

Таким чином, молодь з обох держав не тільки отримала новий досвід та унікальні знання, але і налагодила дружні зв’язки з іноземними колегами. Цю співпрацю планують продовжити і в майбутньому.

Детальніше дізнатися про проєкт можна за посиланням https://www.facebook.com/BestPracticeUkrainePoland

Про те, як відбувалася реалізація ініціативи, в ефірі телеканалу ТВ5 розказала тренерка проєкту Олеся Лапікова:

 

Проект підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи // House of Europe #houseofeurope

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.