bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерти дослідять систему оплати праці в закладах культури на місцевому рівні
14.06.2021

Одним з ключових чинників підвищення якості надання культурних послуг населенню є питання оплати праці в закладах культури державної та комунальної власності. Особливої актуальності це набує в рамках триваючої політики децентралізації влади, яка передбачає передачу повноважень щодо управління закладами культури на місцеве самоврядування.

Для того, аби ці послуги були справді якісними і доступними, вкрай потрібні вмотивовані та кваліфіковані кадри. Своєю чергою, ключовим фактором мотивації та зміцнення кадрового потенціалу в громадах є створення гідних умов оплати праці. Однак, заробітна плата працівників у сфері культури є нижчою за рівень середньої заробітної плати по країні, звичайною є практика працевлаштування працівників закладів культури на умовах неповної зайнятості, тому фактичні виплати значно нижчі за середні. При цьому фактичний час перебування працівників на роботі часто відповідає повному робочому дню.

Експерти Асоціації сприяння самоорганізації населення проведуть дослідження, що покликане сприяти змінам  системи оплати праці в закладах культури на місцевому рівні шляхом визначення актуальних проблем і «вузьких місць» в умовах оплати праці та можливостей впровадження системи стимулювання для працівників з урахуванням показників результативності, ефективності та якості їх роботи. Своєю чергою, це стане однією з ключових підвалин для подальшого реформування системи культурних послуг в умовах політики децентралізації влади.

Дослідження виконуватиметься у партнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики України, зокрема у тісній взаємодії з його Директоратом стратегічного планування та європейської інтеграції.

Дослідження проводить ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» в рамках «Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні», яку виконує міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.