bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Співробітники Линовицької громади отримали консультації з питань проєктного менеджменту
06.07.2021

Линовицька громада, яка розташована на півдні Чернігівщини, вже відчула смак перших перемог на конкурсах проєктів, при чому ‒ не за бюджетні гроші. Скажімо ‒ облаштування туристичного маршруту, пов`язаного з відомою родиною де Бальменів. Проєкт мав чималий екологічний елемент, адже передбачав часткову очистку парку ім. Тараса Шевченка. Але ж хочеться більшого, а для цього треба багато знати та вміти. Тож про те, як правильно писати проєктні заявки, йшлося 30 червня під час зустрічі в рамках проєкту «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади».

Наголошувалося ‒ яка б не була тематика чи донор, чим би не відрізнялися аплікаційні форми, завжди варто дотримуватися таких складових як: чітке досяжне соціально спрямоване формулювання мети; зрозумілі результати з індикаторами для перевірки; відповідність заходів наміченим результатам; оптимальний графік, бюджет, що розрахований на всі заходи (включно з власним внеском); детально прописана система моніторингу виконання.

Окремо обговорювалися напрямки проєктів, що спрямовуються на захист довкілля - в чому їх особливість, як і де шукати донорів. Втім чи не головним питанням було і є залучення жителів громади до участі в такого роду діяльності - як на етапі генерування ідей, так і їх реалізації. А поки що відвідувачі Линовиці можуть напитися води з ошатної естетичної криниці біля селишної ради, відновленої у травні - червні цього року спільними зусиллями місцевого самоврядування та жителів громади.

Проєкт «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади» здійснюється Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та EuropeanUnioninUkraine в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.