bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Наступна громада Луганщини приєдналася до розбудови ефективних моделей комунікації
26.07.2021

С початку червня ГО «Громадська ініціатива Луганщини» та представники Коасноріченської селищної ради заключили Меморандум про співпрацю з метою забезпечення участі територіальної громади в соціально-економічному розвитку громади та об’єднання зусиль щодо забезпечення участі жителів у вирішенні питань місцевого значення в рамках проєкту «Розбудова ефективних моделей запобігання та врегулювання конфліктів у територіальних громадах Луганщини в процесі проведення реформ», який реалізує ГО «Громадська ініціатива Луганщини» за підтримки МФ «Відродження». Красноріченська громада є другим партнером в рамках цього проєкту. Співпраця сконцентрована по двом напрямкам: медіація конфліктів, зокрема в процесі реалізації реформи освіти, та покращення/створення умов для розвитку та реалізації форм місцевої демократії при прийнятті рішень.

Наприкінці минулого тижня пройшла перша інформаційна сесія з метою обговорення співпраці для забезпечення ефективної системи управління освітньої мережі Красноріченської селищної територіальної громади. Представники відділу освіти, культури молоді і спорту разом с експертами розпочали спільну роботу над стратегічним плануванням.

В рамках іншого напрямку учасники домовились працювати над проєктом Статуту Красноріченської територіальної громади та найближчим часом створити Робочу групу з підготовки проєкту Статуту. Учасники зустрічі погодилися, що особливим аспектом спроможності громади та уникнення конфліктів є необхідність врахування та захисту інтересів периферійних громад, на території проживання яких після об’єднання не розташовані органи місцевого самоврядування.

Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Розбудова ефективних моделей запобігання та врегулювання конфліктів у територіальних громадах Луганщини в процесі проведення реформ» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.