bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Знімають кіно й розвивають комунікабельність: 20 підлітків Донбасу вчаться у школі «DocUaDream»
05.08.2021

«Минув перший тиждень першої сесії Школи документалістики та медіа. Підлітки 14-17 років з прифронтових містечок Донеччини та Луганщини отримують базові знання й одразу випробовують їх на практиці. Ми подбали про те, щоб їхнє навчання було максимально комфортним, а візит до столиці подарував якомога більше позитивних емоцій, — розповідає керівниця проекту Наталя Ящук. — Нам важливо, щоб учасники зробили відкриття — в першу чергу, про самих себе.  Зрозуміли свої сильні риси, надихнулися на їх розвиток. Саме тому в команді Школи є психологи й фасилітатори».

Школа «DocUaDream» результат співпраці двох організацій ГО «НОВИЙ ДОНБАС» і БО БФ «Громадяни». Така синергія дала можливість якісно поєднати навчальну й менторську складові. Перед стартом занять учасники мали щось на кшталт тімбілдінгу і тренінг з ненасильницької комунікації, додала Наталя Ящук. Весь навчальний процес супроводжується психологами проекту Оленою Казаковою і Наталією Опришко. Учасники мають ранкові й вечірні зустрічі з ними і завжди можуть отримати фахову підтримку.  

Навчальна частина це 30 годин теорії і ще більше практики, зазначає керівниця навчальної частини й ідейна натхненниця Школи «DocUaDream» кінорежисерка Лариса Артюгіна. 

«Маємо міжнародний викладацький склад. Це насамперед українські фахівці з багаторічним досвідом в кіно, журналістиці, операторській та режисерській справі — Ігор Малахов, Роман Хімей, Олена Макаренко, Петро Цимбал. Відомий фотограф Ігор Гайдай та IT-фахівчиня Ірина Щербина. А також — Анна Короткіна-Бродських зі США та Марта-Дарія Кінава з Білорусі. Всі вони щедро діляться знаннями й одразу ж дають можливості перевірити все на практиці», — розповіла Лариса Артюгіна.

Після короткого інструктажу учасники Школи отримали до рук свої перші відеокамери, штативи й мікрофони. Вони мають серйозні задачі відзняти і змонтувати документальне кіно, зробити текстове інтерв’ю й документальний фотопортрет, додала Лариса Артюгіна. Всі ці матеріали підлітки розмістять на власноруч створених сайтах. Екватор навчання вже подолано минув перший навчальний тиждень. Далі більше! На учасників також чекають мотиваційні зустрічі із зірковими спікерами, захист й представлення своїх проектів та вручення дипломів.

Проект реалізується за підтримки УКФ. Думка авторів може не збігатися з офіційною позицією УКФ.  

@UkrainianUP      @mriinikiua    @ucf.ua   @newdonbassngo  @docUA.Platform   @docuadream     @kooperativ.afisha      @kanal_dom

#запідтримкиукф #укф #медіашкола  #медіашколаДонбасу #медіа #школадокументалістики #медіашколадляпідлітків

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.