bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся фестиваль громадських ініціатив «nGO-FEST ODESA»
07.09.2021

З нагоди 30-річчя Незалежності України Асоціація сприяння самоорганізації населення вирішила познайомити одеситів і гостей нашого міста з громадськими організаціями та ініціативами, які опікуються освітою, медициною, захистом прав, розвитком громад, екологією та іншими суспільно важливими питаннями.

Ми зібрали найцікавіші ініціативи регіону на Марсовому полі в парку імені Тараса Шевченка та запропонували відвідувачам фестивалю пройти квест, що складався із міні-завдань на кожній з локацій.

За даними Фонду “Демократичні ініціативи”, 39% українців довіряють громадським організаціям, однак долучитись до них готові лише 4%. Ми вирішили спробувати залучити одеситів, які можуть бути зацікавлені долучитись до громадської активності. Громадський сектор часто асоціюється із зоозахисниками, людьми, які опікуються соціально незахищеними верствами населення. Але цей сектор набагато ширше, і це не лише громадські організації, але й ініціативи, рухи, які покликані покращити життя людей.

Серед інших, на фестивалі було представлено квести за темами булінгу та домашнього насилля. Що це таке? Як з цим боротись? Як правильно діяти? “Насилля може мати не лише фізичний прояв”, - пояснювали представники ГО “Віра, надія, любов”.

Про розвиток велоінфраструктури та безпечні умови користування велосипедами одеситам розповідали представники ГО ”Веловектор”.

Широке коло організацій представляло тематики розвитку громад, самоорганізації, урбаністики та функціонування ОСББ.

Одесити та гості нашого міста із задоволенням проходили квест, наголошуючи, що здивовані цікавим форматом заходу та, перш за все, кількістю та широким спектром громадських ініціатив, які діють сьогодні в регіоні. Деякі з відвідувачів цікавились в організацій яким чином вони можуть долучитись до їх діяльності. Ті, хто пройшов всі локації, отримали пам’ятні сувеніри від організаторів.

Цей захід провела ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст цього анонсу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.