bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні відбувся другий онлайн фестиваль «Театр на кордонах»-2021
12.10.2021

У фестивалі взяли участь учасниці та учасники з України, Білорусі, Латвії та Росії. Організатори отримали 130 заявок на участь у фестивалі.
“Цей фестиваль для мене був про сміливість, розповідає соорганізаторка фестивалю, тренерка з плейбеку Наталія Вайнілович, - про те як ми хочемо і можемо говорити відверто про незручні теми, наприклад, такі як війна, як спілкування без насилля. Я дуже сподіваюсь, що наш фестиваль створив безпечний простір, де ми можемо чути один одного та обговорювати такі незручні теми”.
 
В рамках фесту відбулись майстер-класи на яких спікерки та спікери поділились власним досвідом та розповіли про проєкти, які допомагають поширювати ідеї миру та ненасилля, як створити аудіопрогулянки містом та про що (не) розповідає танець, як підтримувати зв’язок під час ізоляції та історію створення онлайн-плейбек-театру для людей з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень. Учасниці та учасники навчились досліджувати тексти та новини через техніки театру пригноблених “Театр-газета”, як працювати з особистими історіями в постдокументвльному театрі та з історіями на важкі теми, дізнались про особливості практики невидимого театру та про досвід проведення майстерні з форум-театру крізь призму лінії розмежування. Також впродовж всього фестивалю у гостей була можливість розповісти історії з власного життя на Listening Hour (Час Слухання). Подивились онлайн-перформанс “Мені потрібно сказати” від онлайн-плейбек-театру “Лінія дотику” та покази онлайн-вистав “H-effect” (реж. Роза Саркісян), “СВЧЖ, а бо Як задружитись з інопланетянином” (реж. Антон Овчінніков, драматург Макс Шумахер).
 
“Цей фестиваль для мене - це про пошук театру який стає інструментом для соціальних змін. Про об’єднання та колаборацію людей з різних театральних методик за для побудування миру та громадянського суспільства в Україні. Це безпечний простір для обговорення проблем пов’язаних з цими методиками. І, як результат, платформа для представлення та розвитку цих методик в Україні”, розповіла соорганізаторка фестивалю Антоніна Романова.
 
Фестиваль надихнув команду та учасниць/учасників на співпрацю та спільні проєкти/події, які будуть втілюватись впродовж року до наступного фестивалю. І так, ми вже плануємо наступний фестиваль. Онлайн фестиваль “Театр на кордонах” 2022. Приєднуйтесь!
“Для мене фестиваль став врожаем того, що було посаджено рік тому на лабораторії та в рамках діяльності платформи “Театру на кордонах”, розказує соорганізаторка, тренерка театру пригноблених Яна Салахова, - Усі події та ініціативи цього року по напрямку театру пригноблених виникли завдяки зв’язкам з минулорічної події. Я також дуже радію, що фестиваль продовжує бути безпечним майданчиком, щоби чесно та щиро осмислювати кордони та вікна у темі війни та насильства в мистецьких практиках”.
 
Ми плануємо опублікувати записи лекцій на сайті фестивалю, а також будемо анонсувати їх на наших сторінках в соціальних мережах.
Слідкуйте за новинами.  http://theatreonborders.com/theaterlaboratory2021?fbclid=IwAR2XejpT51kvejc9FwpOaxFtwKfDsGCd-7vcqP1ToUYPRy4z8Nn1hpqrzqA

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.