bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Порада психоаналітикині журналістам: бачити людину, а не її функцію
02.02.2022

28 січня практикуюча психоаналітикиня Ольга Демчук провела тренінг на тему «Як журналісту знаходити контакт з людьми» для молодих журналістів – учасників проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа». 

Тренерка наголосила аудиторії на таких важливий для комунікації аспектах: повага до людини, повага до себе, щирість.

Ольга Демчук перший наголос зробила на тому, що комунікація починається із першої секунди зустрічі. Якщо зустріч з людиною, перший контакт, зразу не задався, то, на думку тренерки, ймовірність вдалого продовження розмови є досить низькою.

Експертка вважає, що дуже важливим для журналістів є вміння бачити в особі, у якої беруть інтерв’ю, людину, а не її функцію. І радить журналістам теж бути людиною, а не функцією.

Вміння бути собою поряд з будь-якою людиною є дуже важливим як для міжлюдського контакту загалом, так і для журналістської діяльності, зокрема. Коли журналіст не грає жодну роль і є собою, то інша людина, наче отримує право також бути щирою.

На думку Ольги Демчук, людина, з якою відбувається інтерв’ю, має стати для журналіста найцікавішою людиною на світі, цікавішою, ніж він сам собі, тому що саме це може допомогти втримати контакт.

Тренерка наголошувала на тому, що до кожної людини потрібно підходити з певним рівнем впевненості та поваги — не дивитися на неї звисока, але і не ставити себе нижче. Оптимальним підходом є ставлення до співрозмовника, як до рівного собі.

Учасники тренінгу мали багато запитань, які стосувалися різних аспектів журналістської роботи. Тренерка та учасники обговорювали, як краще спілкуватися із тими, хто потрапив у надзвичайну ситуацію, які стратегії діалогу ефективніше використовувати із високопосадовцями, на які невербальні ознаки варто зважати, щоб розуміти, чи людина готова дати коментар.

Ольга Демчук є практикуючою психоаналітикинею, авторкою багаточисельних статей про глибинні процеси психіки, організаторкою та викладачкою Школи інтуїтивного мислення «Шпигунські ігри», Школи холістичного мислення «Ігри розуму» та Школи психоаналітиків «Сталкер».

Новина створена у межах проєкту “Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа”, який реалізується ГО “Атом” у партнерстві з ІА “Варіанти” за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС “Прямуємо разом”. Зміст новини не обов’язково відбиває погляди ЄС.

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.