bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн воркшоп: як працюють суди
21.02.2022

Продовжуємо серію воркшопів у межах проєкту “100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН”! 

17 лютого відбувся воркшоп на тему судової влади та роботи судів в Україні. Лектором воркшопу є Андрій Матат, юрист кампанії “ЧЕСНО. Фільтруй Суд!” Центру демократії та верховенства права.

Переконлива більшість громадян точно знає: якщо їхні права порушені, можна звернутися до суду, відстоявши свої інтереси за допомогою закону.

Утім, чи відомі вам альтернативні способи врегулювання спорів? Якщо терміни “медіація”, “переговори” та “арбітраж” видаються менш зрозумілими, ніж “суд”, то цей воркшоп допоможе з’ясувати, як вирішити спір у позасудовому порядку (і пояснить значення цих термінів). 

Дивіться воркшоп за посиланням

На воркшопі Андрій також пояснював, як реагувати на порушення в законний спосіб, відповів і на практичні запитання, зокрема про порядок повернення судового збору.

Завдяки воркшопу ви дізнаєтеся де і як подавати дисциплінарну скаргу на недоброчесного суддю, як дізнатися критерії доброчесності тощо. Також Андрій підготував зразок дисциплінарної скарги, тож вам не доведеться шукати її додатково на інших ресурсах! 

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.