bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Евакуація, притулки, закупівлі: нові сфери активістів на Рівненщині
27.05.2022

Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне», як і сотні інших організацій громадянського суспільства, відреагувала дуже швидко на вкрай важку ситуацію, в якій опинилося українське суспільство.

Вже з перших днів повномасштабного російського вторгнення команда переформатувала свою діяльність, зокрема і проєкт «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України» (EU4CSOs), який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. У коментарі для EUProstir керівниця проєкту Ганни Котенко зазначила, що команда організації прийняла рішення діяти за двома основними напрямками: задоволення базових життєво необхідних потреб цивільного населення та підтримка ОГС.

На 2022 рік в проєкті були заплановані тренінги для розвитку громадянського суспільства, навчання, менторський супровід організацій, але, на жаль, війна внесла свої корективи. Команда вирішила, що треба допомагати саме тим, чим потрібно для організацій і мешканців України у стані війни.

Переформатування діяльності проєкту EU4CSOs полягає в тому, що грантові кошти, які мали бути використані на тренінги та навчання, були перенаправлені, з погодження донора, на закупівлю необхідної допомоги людям. З перших днів вторгнення рф команда проєкту закуповує продуктові набори, медикаменти та додатково проводить консультації правозахисників.

Таким чином, вдається виконати дві важливі цілі для України, це – підтримка громадян, які потерпають від війни, де є гуманітарна криза, та підтримка українських підприємців — команда проєкту намагається закуповувати допомогу у місцевих виробників.

Іншим новим важливим напрямком діяльності організації стала евакуація та облаштування внутрішньо переміщених осіб.

«Напрямком, яким ми займалися, став Київ. Було евакуйовано багато людей завдяки водіям, які співпрацювали з нами. Вивозячи людей, ми зіштовхнулися з проблемою їх поселення, тому одразу розпочали підготовку місць у гуртожитках та створення шелтеру для приймання біженців. Тепер ми опікуємося декількома гуртожитками, займаємося соціальним супроводом біженців, надаємо їм правову та матеріальну допомогу», — каже Юрій Лазаревич.

«Я завжди вірив в український народ, і у багатьох критичних ситуаціях українці неодноразово показували, що об’єднавшись можуть подолати багато негод. Та сама революція 2014 року об’єднала багатьох, тому дивлячись на те, наскільки об’єдналися українці, наскільки ми підтримуємо одне одного і готові надалі допомагати, жертвувати одне одному, я розумію, що наша країна і наш народ є незламними. Я точно вірю у нашу перемогу! Вірю, що об’єднавшись, коли кожен зробить якусь маленьку справу, ми безперечно отримаємо перемогу над нашим ворогом», — Юрій Лазаревич, голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Контакти

  • https://euprostir.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.