bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціально-психологічна підтримка внутрішньо переміщених дітей у Полтаві
13.09.2022

Війна в Україні порушила звичне життя мільйонів осіб. Люди втратили домівки і були вимушені переміститися до інших областей. Дорослі і діти втратили відчуття безпеки, війна призвела до стресу, психологічні наслідки якого можуть бути небезпечними для здоров’я у майбутньому. Це стрес через позбавлення домівки, відсутність звичних речей, втрату друзів, що негативно впливає на особистість. У зв’язку з цим значне число внутрішньо переміщених дітей потребують психологічної і соціальної допомоги, допомоги в інтеграції у нову громаду. Також психологічні й соціальні проблеми через тиск війни відчувають й діти з Полтавської громади. Особливо вразливі діти у малозабезпечених сім’ях, у неповних сім’ях, сироти.

Проте психіка дітей має великі резерви для відновлення й саморегуляції. Завдяки психологічній підтримці фахівців, арт-терапії, розвитковим заняттям та фізичній активності дитина може повернутися до норми після травмуючого досвіду.

Саме тому завдяки міні-гранту проєкту «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України» (EU4CSOs) за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», БО «Благодійний фонд «Карітас Полтава» розширює роботу з надання психологічної підтримки та соціальної адаптації для дітей і підлітків з числа ВПО та вразливих дітей Полтавської громади. Нашою метою є покращення психо-емоційного стану дітей і підлітків ВПО, вразливих дітей Полтавської громади, які постраждали від ескалації бойових дій в Україні, допомога їм у подоланні стресу і психологічних травм, адаптації до змін, нових умов життя, збереженні ментального здоров’я. Планується надати соціально-психологічну допомогу дітям і підліткам з 80 сімей ВПО та сімей у складних життєвих обставинах шляхом проведення психологічних консультацій, тренінгів, розвиткових занять і майстер-класів на базі простору “Центр для дітей та сімей” у вересні-листопаді 2022р.

 

Публікація підготовлена в рамках міні-гранту проєкту «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України” (EU4CSOs) за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Її зміст є виключною відповідальністю міні-грантера проєкту EU4CSOs БО «Благодійний фонд «Карітас Полтава» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.


#StandWithUkraine #ПрямуємоРазом #EU4CSOs

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.