bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи можливо здійснювати моніторинг екологічних проблем окупованих територій?
16.09.2022

          12 вересня відбулася інформаційна он-лайн зустріч в рамках проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Стратегічні кроки розбудови сталого еко середовища» за участю експертів громадських організацій «Громадська ініціатива Луганщини», «Асоціація «Відродження та розвиток», «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень», ЛО ВГО АССН. Під час зустрічі учасники обговорили можливості та досвід проведення моніторингу стану довкілля та існуючих екологічних проблем, які виникли в громадах у Луганській, Донецькій, Херсонській областях.

          З початку повномасштабної війни значно загострилися екологічні проблеми, що існували в Україні до її початку та з’явилися нові. Сотні об’єктів природоохоронного фонду України потерпають від бойових дій, обстрілів чи окупації. За словами Міністру захисту довкілля та природних ресурсів України станом на 01.09.22 р. орієнтовна сума шкоди довкіллю України, становить понад 962 мільярди гривень https://mepr.gov.ua/news/39680.html Відповідні розрахунки розробляються для визначення розміру збитків від забруднення атмосферного повітря, земельних та водних ресурсів, знищення лисів, територій природно-заповідного фонду тощо внаслідок військової агресії.

        Чи можливо зараз здійснювати моніторинг ситуації на тимчасово окупованих територій та в зоні активних бойових дій? Нажаль, на рівні громад це можна здійснювати лише на підставі інформації сайту Міністру захисту довкілля та природних ресурсів,  офіційних інтернет ЗМІ, в соціальних мережах, а також під час онлайн спілкування з представниками органів місцевого самоврядування та мешканців територіальних громад (по можливості). Але учасники відмітили, що робити це треба для розробки відповідних рекомендацій та механізмів визначення об’єму шкоди довкілля в процесі відновлення територіальних громад після звільнення.         

 

#IRF

 #EU4USociety

#ПрямуємоРазом

#MovingForwardTogether.

 

Захід проведено ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Стратегічні кроки розбудови сталого еко середовища» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.