bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Роботи для підтримки захисників: у Дніпрі пройшов всеєвропейський тиждень програмування
03.11.2022

25 учасників курсу вивчали основи програмування, проєктували і конструювали роботів, здатних виконувати найрізноманітніші задачі.

Протягом чотирьох днів хлопці й дівчата віком від 6 до 12 років практикувались у створенні роботів-танцівників, роботів, які можуть проходити лабіринти і перешкоди у вигляді слаломів, і навіть здійснювати доставку за заданим маршрутом. Разом з менторами діти навчились основам алгоритмізації, програмуванню на мові Scratch, а також роботі в команді. Навчання відбувалось на базі конструкторів VEX 123 і VEX GO. VEX 123 і VEX GO є частиною американської робототехнічної системи VEX, яка пропонує освітню платформу і робототехнічні конструктори для навчання і змагань та є дуже популярною в США і країнах Європи.

Серед завдань юних робототехніків було й таке – зібрати робота-спірографа, який створює красиві спіральні візерунки. За допомогою таких роботів діти розмалювали 50 листівок, які організатори передадуть бійцям ЗСУ та ТРО. “Дякую за спокійний день і можливість навчатись новому”,  – такий зворушливий текст розміщено на листівках.  

Дати дітлахам можливість опановувати нові навички, а також спілкуватись, переключати увагу від важкої буденності на цікаві заняття – саме так визначають мету курсу організатори, ГО “Асоціація Ноосфера”. “Зараз, як ніколи, для українських дітей важливий процес навчання. А командний формат і акцентування на досягненні успіху  (що якраз характерно для робототехніки, адже результат тут не є відкладеним у часі) посилюють їхній інтерес, вони починають більше концентрувати увагу на точному виконанні задачі. Звісно, надзвичайно важливою для дітей була і можливість долучитись до підтримки наших захисників”, – Тетяна Ковальова, головна викладачка  курсу, спеціалістка з VEX-робототехніки.

STEM-курс VEX RoboWeek проходив у рамках тижня програмування ЄС та ініціативи Meet and Code. Локальним організатором заходу є ГО «Асоціація Ноосфера», яка за підтримки свого засновника, підприємця і мецената Макса Полякова, вже не перший рік популяризує в Україні STEM заходи й проєкти. Серед ініціатив Noosphere – “перезавантаження” Дніпровського планетарію, масштабні фестивалі з робототехніки, конкурси інженерних та космічних стартапів.

Наша велика мрія – продемонструвати світові, що українці талановиті в усьому. Учасники з України вже ставали переможцями і призерами міжнародних змагань з робототехніки. Але не у VEX робототехніці, з цим напрямом у нас мало знайомі. Тому цією ініціативою ми ще й знайомимо юних українських винахідників з передовими практиками сфери”, – керівниця соціальних проєктів Noosphere Ольга Зима.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.