bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Університет «Україна» проводить конференцію, присвячену інклюзивній освіті
30.11.2022

Світлана Патра

Фото – Університет «Україна»

Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» започаткував інклюзивну освіту ще з перших років існування, а це був, уявіть собі, 1998 рік! І про інклюзію в Україні якщо і говорили, то дуже тихо. Тож в Університеті «Україна» за всі роки напрацьовано величезний досвід у інклюзивній освіті. І цим досвідом діляться на конференціях.

З 30 листопада по 1 грудня 2022 року у м. Київ відбудеться ХХIІ Міжнародна науково-практична конференція «Інклюзивне освітнє середовище: проблеми, перспективи та кращі практики». Мета – інтеграція зусиль учених, освітян, підприємців, промисловців та громадських діячів для обговорення та розв’язання широкого кола проблем навчання та виховання людей в інклюзивному освітньому середовищі. Мови конференції – українська, англійська, польська.

Пленарне засідання та офіційне відкриття розпочнеться 30 листопада 2022 року об 11:00. Цього ж дня відбудуться кілька панельних дискусій:

1. «Психологічна допомога людям з інвалідністю та внутрішньо-переміщеним особам в умовах воєнного часу»;

2. «Юридична допомога та соціальний захист в умовах воєнного часу»;

3. «Фізична реабілітація людей з інвалідністю в умовах воєнного часу».

Під час конференції заплановано роботу таких секцій:

1. «Освітня та соціальна інклюзія людей з інвалідністю: міждисциплінарний підхід»;

2. «Психолого-педагогічні основи професійного становлення та самореалізації молоді в інклюзивному освітньому середовищі»;

3. «Інклюзивне освітнє середовище Нової Української Школи»;

4. «Медична, фізична та спортивна реабілітація людей з інвалідністю»;

5. «Актуальні проблеми працевлаштування людей з інвалідністю»;

6. «Правові та організаційні засади формування та розвитку інклюзивного освітнього середовища»;

7. «Теоретичні та практичні засади використання інженерних технологій для розвитку інклюзивного освітнього середовища»;

8. «Інформаційно-комунікаційні технології інклюзивного навчання»;

9. «Наукові напрями дизайну безбар’єрного архітектурного середовища».

Науковці, студенти, фахівці з інклюзивної освіти з України та інших держав стануть учасниками конференції. Детальніше про учасників конференції та їхні виступи, можна дізнатися з Програми конференції: https://drive.google.com/file/d/1NSAnji1tkI8wAI39JoJz9OCfuRq23hN0/view?fbclid=IwAR18vIGc7R2r6x4Fmi_mq-IxfAZ2lSDwvYd0Hw1XgpzlUOtEF9sfAb8xMNI. Конференція буде проходити онлайн за допомогою технології ZOOM. У Програмі можна буде дізнатися про те, як приєднатися до конференції через ZOOM. Трансляція конференції, зокрема – пленарного засідання 30 листопада – буде доступна для перегляду на YouTube-каналі Університету «Україна»: https://youtu.be/ugRv2VXcFek. У разі, якщо відключення світла не дозволить приєднатися до прямої трансляції, то її запис буде доступний за цим же посиланням.

Якщо бажаєте приєднатися, але не встигли це зробити до 30 листопада, а також замовити Сертифікат, то маєте можливість зареєструватися і виконати умови інформаційного повідомлення Конференції. Посилання для реєстрації: https://forms.gle/8ngCyLbdF9ycenBe6. Детальнішу інформацію про конференцію можна дізнатися на сторінці заходу у Фейсбук: https://fb.me/e/2eDZ1E3UK.

Анонс конференції

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.