bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Паляниця.Інфо - швидкий пошук гуманітарної допомоги та підтримки
22.12.2022

Паляниця.Інфо - ресурс, який Українська Волонтерська Служба спільно із SoftServe запустила в перші дні повномасштабного вторгнення. Платформа збирає у собі сотні організацій, які надають допомогу українцям під час війни.

Ця платформа - одна з перших в Україні можливостей дізнатися про надання підтримки ВПО у дистанційному форматі. На Паляниці.Інфо розміщується інформація як про організації, що надають допомог великих обласних центрах, а також інструкції, куди можна звернутися у регіонах та селах. 

Паляниця.Інфо для організацій працює наступним чином: організації, волонтерські ініціативи, чи підприємства, які хочуть запропонувати допомогу для українців, що постраждали внаслідок війни, мають заповнити форму на сайті Паляниці. У формі потрібно вказати основні дані про діяльність організації, контактні дані та вид допомоги, який вони пропонують. Після перевірки цих даних модераторами, профіль організації з’являється на ресурсі та стає видимим для усіх шукачів допомоги.

Інтерфейс для користувачів дещо відрізняється. На платформі доступні п’ятнадцять різних категорій допомоги, за якими організації сортуються. Серед категорій - донорство крові, допомога тваринам, їжа та продукти і т.д. Людина, яка заходить на Паляницю.Інфо із конкретним запитом може обрати регіон в якому вона шукає допомогу та категорії, якї найбільш чітко окреслять її потреби. Якщо вас зацікавила конкретна організація, ви заходите на її профіль, де отримуєте доступ до контактів, детальної інформації щодо пропонованої допомоги тощо.

Через постійну небезпеку втрати елементарних засобів для виживання, взаємодопомога та підтримка надзвичайно важливі. Війна, яка зараз відбувається на території України змінила світоглядні переконання сотні тисяч людей. Організації по усіх містах України змінють профіль своєї діяльності, щоб мати змогу підтримувати внутрішньо-переміщених осіб, та людей, які постраждали від бойових дій. Саме тому Українська Волонтерська Служба створила Паляницю.Інфо - як платформу для поєднання таких ініціатив, та тих, для кого вони можуть бути корисними.

Дані з Паляниці.Інфо оновлюються постійно, тому організації та допомога, яку вони пропонують завжди є актуальною та доступною для ВПО.

Паляниця.Інфо користується усіма доступними можливостями для збільшення кількості оргнаізацій та допомоги, яку могли б отримати українці. Одним із партнерів Паляниці.Інфо є Mapuj Pomoc - польська платформа, яка за принципом мапування вносить організації у свою базу даних допомоги у Польщі та, віднедавна, в України. Якщо ви перебуваєте в Польщі та потребуєте допомоги, консультації, місця, де можна тимасово зупинитися, ви можете звернутися до партнерів Української Волонтерської Служби в цій сфері - Mapuj Pomoc. Ми намагаємося залишатися у контексті допомоги та підтримки українців незалежно від їх географічного розташування.


Знайти Паляницю.Інфо можна за цим посиланням, а польський аналог - Mapuj Pomoc тут. Слідкувати за новинами Української Волонтерської Служби, можна у їх соц-мережах ось тут.

Контакти

  • З питаннями звертайтеся сюди - Василюк Олеся
  • проєктна асистентка Паляниця.Інфо: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.