bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Кіровоградщині стартувала Школа екоактивізму
27.01.2023

21 та 22 січня в Олександрійський та Знам’янській громадах відбувся перший тренінг для учасників та учасниць “Школи екоактивізму”, яку проводить громадська організація “Нова Дружківка”. Про вплив побутових відходів та відповідальне поводження з ними розказала Юлія Мархель, лідерка найбільшого екоруху країни «Let’s do it Ukraine».

Екопросвітницькі заходи допомагають побачити причинно-наслідкові зв’язки діяльності та бездіяльності людства. Такі тренінги допомагають не просто поширити інформацію серед молоді,  спонукають їх до діяльності для допомоги навколишньому середовищу”, - розповідає Оксана Погребняк, директорка ліцею “Крила України” міста Знамʼянка - партнера проєкту.

До навчання долучилися дівчата та хлопці з Кіровоградської, Донецької, Харківської, Херсонської та Луганської областей. Організатори школи, крім екологічної просвіти, хочуть сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громади, в яких вони проживають.

Цікавий та комфортний тренінг, де можна вільно висловити свою думку та здобути багато важливої інформації. Я зрозуміла те, що питання збереження планети та навколишнього середовища стосується нас усіх, треба розповсюджувати ці ідеї та не зупинятися, навіть попри невдачі чи складнощі”, - ділиться враженнями учасниця школи, Людмила.

Попереду на учасниць та учасників школи чекають ще 6 тренінгів, не тільки про екологічні аспекти, а й про те, як впроваджувати зміни в своїх громадах та якими інструментами користуватися. Навесні команда громадської організації “Нова Дружківка” разом з випускниками та випускницями школи планують організувати та провести плоггінг.

Впевнена, що наприкінці проєкту у кожній громаді з’явиться молодіжна екоспільнота,  яка буде впливати на екологічну розбудову України”, - говорить Анна Павленко, керівниця проєкту.

Проєкт «Школа екоактивізму» виконується в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.