bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кластер доброчесних операторів ринку харчових продуктів допоможе у відновленні харчового виробництва
30.01.2023

25 січня 2023 ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» завершbd розробкe англомовної версії ІТ застосунку FairFood-Ukraine.

Війна суттєво прискорила євроінтеграційні процеси. В червні 2022 року Україна отримала статус кандидата в члени ЄС, а це означає, що її економіка має бути повністю перебудована на тих самих засадах та принципах, які існують в ЄС. А там, починаючи з 1 січня 2023 року, діє суттєво оновлена спільна аграрна політика. На новому етапі країни-члени ЄС отримують гнучкість у визначенні шляхів та методів підтримки аграрного та харчового бізнесу. Однак засадничий принцип – дотримання вимог та стандартів, спрямованих на безпечність продуктів харчування, охорону довкілля, боротьбу із змінами клімату, лишається немінним та обов’язковим для втілення. У 2019-2021 роках ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» розробив екосистему для дотримання вимог чинного законодавства України та стандартів ЄС – кластер доброчесних операторів ринку харчових продуктів. Це дозволяє підвищити обізнаність вітчизняного бізнесу щодо вимог та правил, які існують на ринках ЄС, пройти тренінги, залучити консультантів, знайти кошти на модернізацію активів і зрештою отримати сертифікати, які надають впевненості у належній якості вітчизняних продуктів харчування партнерам і споживачам на міжнародних ринках. На підтримку діяльності кластеру був розроблений ІТ застосунок FairFood-Ukraine. Однак для наповнення кластеру життям, поширення інформації про його можливості, залучення учасників, потрібні додаткові ресурси, які важко отримати, не маючи англомовної версії застосунку FairFood-Ukraine. Тепер така версія у кластера є. Це означає, що поширення інформації про вимоги світових ринків серед українського аграрного та харчового бізнесу, дорадча допомога в застосування вимог на практиці, залучення міжнародних фінансових інституцій стає набагато простішим а тренери та консультанти, об‘єднані в професійну мережу, отримують можливість активізувати ринок своїх послуг для вітчизняного бізнесу. Розробка англомовної версії застосунку FairFood-Ukraine стала можливою завдяки реалізації проекту технічної допомоги, спрямованого на зміцнення спільноти вітчизняних тренерів у сфері харчової безпеки, який виконує ГО «Аналітичний центр АСУ» - член РГ2 Української національної платформи Форуму Східного партнерства, в рамках схеми регрантингу Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (FSTP), який фінансується ЄС.

Додаткова інформація:

• про Форум громадянського суспільства Східного партнерства тут,

• про Українську національну платформу Східного партнерства тут,

• про діяльність ГО «Аналітичний центр АСУ» тут,

• про професійну мережу тренерів з питань харчової безпеки тут,

• про проект підтримки мережі тренерів з питань харчової безпеки тут,

• про кластер FoodFood-Ukraine тут, англомовна версія застосунку тут.

 

Інформація, наведена у даному матеріалі є виключною відповідальністю ГО «Аналітичний центр АСУ» і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу

Контакти

  • http://www.auu.org.ua/uk/publications/web/66/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.