bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Екоактивісти презентували збірку DIY-ідей для розвитку міських садів та городів
31.01.2023

Автори переконані, що зробити громадські простори у містах більш виразними, функціональними та відкритими до соціальної взаємодії допомагає  DIY-урбанізм. 

DIY-урбанізм – це швидкий, дешевий, дієвий інструмент перетворення публічних просторів на справді “місця для людей”. Причому фактично власними руками! А тому ми хочемо надихнути активістів, молодь з різних країн на якісні, стійкі рішення через прості приклади, описані в цьому посібнику” – стверджує співавтор посібника і голова громадської організації “Еко Місто Чернігів” Сергій Безбородько.

Важливо також і те, що більша частина ідей є природоорієнтованими. “Це означає, що пропоновані рішення не створюють додаткового тиску на довкілля, а навпаки пом’якшують вплив людини, що набуває особливого значення з огляду на постійне загострення глобальної кліматичної кризи та поглиблення проблем, пов’язаних з продовольчою безпекою” – доповнює інша співавторка посібника, співзасновниця простору міського садівництва і городництва “Розсадник” у Львові Анжеліка Зозуля.

Збірка “DIY-рішення для міського садівництва” доступна для безкоштовного перегляду та завантаження українською,  німецькою та румунською мовами.

Посібник розроблено у межах проєкту «DIY for Climate», що реалізується ГО «Еко Місто Чернігів» у партнерстві з ГО «Плато», «EcoVisio» та «Internationaler Arbeitskreis e.V.» в межах програми фінансової підтримки «MEET UP! Youth for Partnership», що фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Фондом EVZ.

Партнерами створення посібника є ініціатива “Сади Перемоги” проєкту SURGe, львівська міська громадська організація “Екотерра” та  простір міського садівництва та городництва ”Розсадник”.

#MEETUPforPartnership #YOUTHforPartnership

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.