bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Опитування «Центри кар’єри закладів освіти: виклики та перспективи розвитку в умовах війни»
14.02.2023

Громадська організація  Центр «Розвиток КСВ» та її платформа Career Hub в межах програми USAID “Мріємо та діємо” проводить всеукраїнське опитування “Центри кар’єри закладів освіти: виклики та перспективи розвитку в умовах війни”щоб дослідити виклики та потреби центрів розвитку карʼєри закладів освіти, фахівців та фахівчинь центрів кар’єри закладів освіти та надати актуальні інструменти та рекомендації щодо покращення їх роботи в умовах війни.

Актуальність: Ринок праці, як ніхто інший, зреагував на війну в Україні. Від початку повномасштабного вторгнення росії близько 40% молодих людей через війну в Україні вимушено змінили місце проживання: 2 мільйони стали внутрішньо переміщеними особами, ще близько 2 мільйонів були змушені виїхати за межі країни. За підрахунками Міжнародної організації праці від 24 лютого в Україні втрачено 4,8 мільйона робочих місць. Відповідно зросла конкуренція на ринку праці, де роботодавці віддають перевагу більш досвідченим фахівцям. Всі ці чинники ускладнюють можливості працевлаштування молоді, і вона потребує більшої підтримки з кар’єрного консультування. 

Заклади освіти та центри карʼєри, які функціонують на їхній базі, впроваджують послуги з підтримки молоді з питань побудови кар’єри.  Крім того, під час війни, вони зіткнулися з викликами: релокація закладів, виїзд фахівців, необхідність проводити роботу у дистанційному форматі, вплив на ментальне здоров’я фахівців/чинь тощо.

Саме тому важливо дослідити виклики та потреби центрів розвитку карʼєри, фахівців та фахівчинь Центрів кар’єри закладів освіти та надати актуальні інструменти та рекомендації щодо покращення роботи Центрів кар’єри, фахівців/нь в напрямку кар’єрного розвитку молоді з урахуванням поточної ситуації на ринку праці в умовах війни.

Дослідження включатиме 2 компоненти: 

1.Опитування керівників/ць Центрів розвитку кар’єри / відділів працевлаштування

(Форма: https://forms.gle/WrV1G4r9vHHs2f8Z7)

  • Анкета включає в себе загальну інформацію про центр розвитку карʼєри / відділ працевлаштування на базі навчального закладу, послуги, які надає центр розвитку кар’єри, наявні ресурси та партнерства, як проводиться комунікація центру з молоддю, а також існуючі потреби та виклики.

2.Опитування фахівців та фахівчинь Центрів розвитку кар’єри / відділів працевлаштування

(Форма: https://forms.gle/VfeWhG6DZcudKVXy8

  • Анкета містить питання щодо викликів у роботі, професійних компетенцій, використання інструментів, можливостей додаткового навчання тощо.

Опитування проводиться  Career Hub і Центром «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України в межах програми «Мріємо та діємо». 

Будемо вдячні за заповнення анкет опитування до 26 лютого 2023 року.

Контактна особа: Юлія Лошакова – координаторка напрямку кар’єрного консультування Career Hub [email protected]

Контакти

  • Юлія Лошакова – координаторка напрямку кар’єрного консультування Career Hub [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.