bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Паляниця.Інфо х Mapuj Pomoc
06.03.2023

Що таке «Паляниця.Інфо»?

Паляниця.Інфо – один із небагатьох  онлайн-ресурсів, що поєднує в собі понад 700 організацій, які надають гуманітарну та волонтерську допомогу по всій території України. Запустили проєкт  Українська Волонтерська Служба спільно з ІТ-компанією SoftServe. 

Українська Волонтерська Служба (УВС) – це неприбуткова організація, ціллю якої є поширення культури волонтерства в Україні.  УВС заснована в Одесі у 2017 році Анною Бондаренко. Наразі спільнота організації налічує понад 200 тисяч волонтерів.

 

Яку допомогу я можу отримати?

Загалом, на платформі знаходиться 15 категорій допомоги, які умовно поділяються  на матеріальну допомогу та волонтерську підтримку . До матеріальної допомоги відносяться надання харчових продуктів, одяг, ліки, фінансову підтримку тощо. Волонтерська підтримка  – це евакуація з міста, консультація з лікарем або психологом, розміщення ВПО та допомога українським біженцям у різних країнах Європи. Зокрема ви можете знайти допомогу для наших захисників, людей похилого віку, переселенців, людей з інвалідністю, дітей та тварин .

 

На якій території діє сервіс?

Паляниця.Інфо діє на всій території України, в тому числі у віддалених регіонах та малих містечках. Для зручності на сайті є фільтр, завдяки якому ви можете обрати необхідне місто чи селище, в якому потребуєте допомоги.

 

Як я можу допомогти?

На сайті Паляниця.Інфо є зручний інтерфейс, який дозволяє обрати необхідний спосіб допомоги.

Якщо ви є представником громадської організації, благодійної  або молодіжної ініціативи , то ви можете заповнити  форму, додавши інформацію про свою діяльність, яка буде опрацьована протягом 12 годин.

Якщо ж ваша ціль надати допомогу особисто, то ви можете  обрати можливість  «Стати волонтером», тоді ви отримаєте посилання на чат-бот, який скоординує вас на подальші дії.

 

Чи є актуальною інформація на платформі?

Кожна організація, додана на платформу, верифікується командою Української Волонтерської Служби. Інформація про ініціативи регулярно оновлюється, тому пропонована допомога є актуальною. 

Якщо ініціатива має власний окремий чат — ми залишаємо спеціальне попередження. Це зроблено для того, щоб убезпечити  користувачів, оскільки команда Української Волонтерської Служби не має змоги верифікувати кожну можливість чату.

 

Про «Mapuj Pomoс»

Mapuj Pomoс – це ще один ресурс, який підтримує українців під час війни, яка діє на території Польщі. На платформі  ви можете знайти різноманітні форми підтримки, всю необхідну інформацію та поради для біженців з України. 

На інтерактивній карті можна знайти доступні  центри допомоги у різних містах Польщі. На сайті, у  розділі «Новини» ви зможете дізнатися все, що вас цікавить про освітню чи мовну допомогу, медичну опіку та багато іншого.

Посилання на Паляницю.Інфо: https://palyanytsya.info/

Посилання на Mapuj Pomoc: https://mapujpomoc.pl/uk/

Контакти

  • З питаннями звертайтеся сюди - Василюк Олеся
  • проєктна асистентка Паляниця.Інфо: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.