bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Арт-терапія для переселенців в Дрогобичі
09.05.2023

Двоє переселенок Добропілля Мар’яна Козлова та Наталя Долгих у Дрогобичі провели зустрічі з арттерапії та психологічної підтримки для жінок і окремо для підлітків, що були змушені змінити місце проживання через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

«Щосереди ми збираємось, щоби працювати над собою. Компанія в нас зібралась знатна: пані з Ірпеня, Бучі, Маріуполя, Харкова, Херсону та інших міст сходу України). Ми говоримо, багато говоримо, бо у кожного своя історія. Ділимося радощами і тим, що болить. І через малюнок обговорюємо деталі. Як подолати стрес, як знайти свій ресурсний стан. Але найголовніше, що тут ми всі знайомимося, гарно проводимо час, обговорюємо наші переживання та страхи. Творчість є ефективним способом підтримати твоє психічне здоров’я, і з усім, що відбувається в Україні та у кожного особисто, це може бути особливо цілющим способом турботи про себе прямо зараз!», — ділиться одна з ініціаторів психологиня Мар’яна Козлова.

На зустрічах були представниці 8 областей України від 18 років. Також окремо проводили зустрічі для підлітків 12–18 років.

Проєкт став переможцем Хакатону «Задум для своїх» від ГО «Штука», завдяки чому учасники отримали канцелярське приладдя, а також смаколики для проведення зустрічей.

«Нам дуже імпонує ідея, що люди збираються разом, спілкуються, підтримують одне одного у цей важкий час. Розуміємо, що опинитися раптово на новому місці — це стрес. Тому, ми і підтримали цю ідею», — розповів представник ГО «Штука» Максим Романюк.

Проєкт «Активна ре(інтеграція) молоді ВПО на Львівщині» втілюється ГО «Штука» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

#UNRPP

Контакти

  • https://t.me/ShtukaNGO

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.