bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як змінити отримання пенсії з Укрпошти на банківську карту?
26.05.2023

У багатьох пенсіонерів після повномасштабного вторгнення виникла необхідність змінити спосіб  отримання пенсії з Укрпошти на банківську карту. Як це зробити, якщо пенсіонер не має, наприклад, банківського рахунку або смартфону?  

З таким питанням завітала до Обсерваторії  прав жінок в Черкаській області, літня пані Валентина. Жінка, якій є 72 роки, розповіла, що у жовтні 2022 року волонтери, через активні бойові дії, вивезли її разом із чоловіком, якому є 76 років, із мальовничого міста Куп’янська Харківської області, що на березі річки Оскіл. до міста Черкаси. У новому місті подружжю безоплатно надали кімнату у гуртожитку для тимчасового проживання. Пані Валентина розповідає, що вони з чоловіком деякий час оговтувалися від пережитого та звикали до життя на новому місці. У місті Черкаси подружжя стало на облік, як внутрішньо переміщенні особи, та отримали довідку ВПО. У їх рідному місті пенсію приносив працівник Укрпошти. Однак, у в’язку із війною, коли ситуація розвивається динамічно та не відомо, де вони будуть доживати з чоловіком своє життя, пані Валентина, спираючи на розповіді людей, забажала отримувати пенсію на банківську картку.  

На сьогодні пенсіонери в Україні отримують пенсії на пошті або  через банківські установи. Пенсіонери все частіше обирають сучасний спосіб отримання пенсійних виплат на пенсійний рахунок відкритий в Банку.

Пенсійний рахунок – це банківський рахунок, який відкривається пенсіонерам, інвалідам, іншим особам, які отримують соціальну грошову допомогу від держави. Відкриття такого рахунку супроводжується, випуском дебетної картки. Картка для виплат пенсії – це зручний, сучасний та безпечний доступ до пенсійного рахунку. Такий рахунок відкривається лише в гривнях. 

Враховуючи вік жінки, юрист Обсерваторії  прав жінок супроводив пані Валентину до найближчого відділення АТ КБ “ПриватБанк”, де вже через 40 хвилин жінка отримала пенсійну картку з довідкою про реквізити банківського пенсійного рахунку, яку разом із заявою про перерахунок пенсії на картку було надано до Пенсійного фонду України.  

Представники обсерваторії допомогли літнім людям отримувати пенсію сучасним способом, а саме на пенсійний рахунок відкритий в Банку. Крім того, пані Валентині показали як користуватися картою в банкоматах та розраховуватися за придбаний товар в магазинах (аптеках, тощо). Наприкінці квітня місяця жінка зателефонувала Обсерваторії  прав жінок та повідомила, що чоловік вже отримав свою першу пенсію на карту та вона чекає й свою.

Проєкт «Посилення правових можливостей жінок місцевих громад Черкаської області»здійснюється Громадською організацією «Спілка захисту громадянських свобод» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.