bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обрано нових молодіжних делегатів України до ООН 2023-2024
08.06.2023

Фонд родини Богдана Гаврилишина спільно з Міністерством закордонних справ України та Міністерством молоді та спорту України обрали молодіжних делегатів України до ООН 2023-2024. Розповідаємо, як проходив відбір та хто представлятиме Україну на міжнародній арені цього року.

Цьогоріч на програму було подано 91 заявку, що вдвічі більше, ніж у 2021 році. За результатами першого відбіркового туру, у якому оцінювали подані заявки та коротке відео англійською на тему «Як я залучаю молодь світу до підтримки України», було відібрано 7 півфіналістів. Ще троє учасників потрапило до півфіналу за результатами творчого завдання у соцмережах. Вони змогли активізувати свою молодіжну спільноту та залучити їх до підтримки власної кандидатури для участі у програмі.

Півфінал відбувався у два етапи: індивідуальні співбесіди з кожним із 10-ти кандидатів, за результатами яких відбіркова комісія запросила 4-ох учасників до фіналу, та кейсове завдання для вибору переможців програми.

До складу відбіркової комісії увійшли:

  • Христина Гаврилишин-Батрух, Президентка Фонду родини Богдана Гаврилишина, Голова комісії;
  • Маріанна Єлейко, Голова Фонду родини Богдана Гаврилишина;
  • Валентин Скуратовський, директор Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України;
  • Наталія Радчук, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства молоді та спорту України;
  • Денис Ганжа, молодіжний делегат України до ООН 2021-2023.
  • Артур Агеєв, молодіжний делегат України до ООН 2020-2021;
  • Віталій Яремчук, молодіжний делегат України до ООН 2018-2019.

За результатами цікавих інтерв’ю, обговорень та попри повітряну тривогу, комісія обрала молодіжних делегатів України до ООН 2023-2024. Ними стали: 

Микола Попадюк. Вчитель суспільних дисциплін Чернівецького ліцею №10 та Директор Програми ENGin в Україні. Також Микола також є тренером, ведучим і проєктним координатором онлайн-курсів та програм, консультантом з громадянської освіти IFES, тренером Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», експертом з методики в УГСПЛ, Google Certified Trainer, амбасадором цифрової освіти, ведучим онлайн-курсу «Цифрові навички для вчителів» у межах проєкту «Дія: Цифрова освіта».

Кирило Демченко. У 2020-2021 рр. секретар Студентської Колегії Національного університету «Києво-Могилянська академія». Співзасновник та голова Виконавчої Колегії Української студентської ліги. Секретар Експертної ради студентства закладів вищої освіти. Військовослужбовець Збройних Сил України.

Перед молодіжними делегатами України до ООН – важливе завдання: стати сильним голосом України у світі, протидіяти пропаганді й дезінформації, яку активно поширює ворог, залучати молодь з інших країн до підтримки нашої держави.

Інформаційна довідка: 

«Молодіжний делегат України до ООН» – всеукраїнська програма, спрямована на активізацію участі молоді в міжнародній політиці та поширенні принципів відповідальності в суспільстві, а також побудову діалогу між урядом України та молоддю. Програма почала діяти 2014 року за підтримки Фонду Богдана Гаврилишина, а з 2017 року продовжується за підтримки Фонду родини Богдана Гаврилишина у співпраці з Міністерством молоді та спорту України, Міністерством закордонних справ України, ГО «Razom for Ukraine».

У 2023-2024 програма втілюється в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст програми не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.