bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Яворові формують проєкти під стратегію розвитку громади
12.06.2023

9 червня на засіданні робочої групи з формування стратегії розвитку Яворівської громади було презентовано каталог отриманих від зацікавлених осіб та напрацьованих управлінцями пропозицій технічних завдань проєктів місцевого розвитку до плану заходів з реалізації.

Як завжди в Яворові, використовували сучасні цифрові інструменти та запроваджували інновації в стратегічному плануванні. Обговорення технічних завдань проєктів місцевого розвитку до плану заходів з реалізації стратегії проведено з використанням геоінформаційної системи ArcGIS, яку Львівська обласна військова адміністрація використовує за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Присутні на засіданні члени робочої групи могли ознайомитися з картою проєктів кожного із 17 старостатів громади та адміністративного центру, яка доступна за посиланням.

«Працюємо так, щоб жоден старостат, жодна галузь не залишилися без проєктів, а також усі соціальні групи були охоплені. На цьому етапі всі учасники мали можливість висловитися щодо пріоритетності потреб мешканців. Наступний крок – оцінка проєктних ідей задля концентрації та максимально ефективного використання фінансового ресурсу громади впродовж наступних чотирьох років», – наголосив заступник директора департаменту економічної політики ЛОВА Вадим Табакера.

Додамо, що під час заходу додатково розробили і запропонували до включення у план заходів такі проєкти: створення каталогу с/г землі для прозорих аукціонів та пропозиції бізнесу; створення дрібногуртового с/г ринку з інтернет-платформою для продажу; створення та трансформація відділення стаціонарної реабілітації, неврологічного, травматологічного відділень КНП «Яворівська РЛ»; програма підтримки ветеранів війни; створення умов для будівництва цегельного заводу в с. Липина; створення Інклюзивно-ресурсного центру; створення та підтримка діяльності Молодіжної ради; запуск Громадського бюджету; заходи з очищення річища річки Шкло та її каналів тощо.

Крім основних завдань, представники місцевого самоврядування, старости, представники бізнесу, депутатського корпусу спільно в групах розробляли додаткові технічні завдання проєктів. Після доопрацювання проєктні ідеї будуть оцінені відповідно до встановлених критеріїв.

«Дуже важливо, що процес обговорення пропозицій технічних завдань проєктів місцевого розвитку до плану заходів з реалізації стратегії відбувається максимально публічно, адже жителі громади можуть ознайомитися з розміщеною у вільному доступі картою проєктів по кожному із 17 старостатів громади та адміністративному центрі. Таке планування роботи на чотирирічну перспективу є зразком демократичного врядування та дозволяє залучити до процесів управління максимальну кількість активних мешканців громади, представників від різних галузей та бізнесу», – зазначила експертка проєкту Ірина Сторонянська.

Нагадаємо, процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини у партнерстві з департаментом економічної політики ЛОВА за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Контакти

  • https://amer.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.