bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

EFSE DF та GGF TAF надають підтримку 24 МСП та greentech підприємствам в Україні
13.06.2023

Програма розвитку Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE DF) та Програма технічної допомоги Зеленого фонду для зростання (GGF TAF) надали необхідне фінансування для підтримки малих і середніх підприємств (МСП) та greentech підприємств в Україні. Проєкт реалізується міжнародною консалтинговою компанією CIVITTA. Грантова підтримка у розмірі майже 1 000 000 євро буде використана на наступні потреби: 

-   Закупівлю матеріалів або обладнання, необхідних для адаптації виробництва або ведення бізнесу в умовах воєнного стану.
-   Впровадження інновацій, технологічних рішень та інших послуг, що сприяють розвитку підприємства.
-   У виняткових випадках гранти можуть частково покривати операційні витрати підприємств, якщо це має вирішальне значення для забезпечення неперервної діяльності.

З-поміж 322 поданих заявок, експертна комісія обрала 24 підприємства, які отримають грантову підтримку у розмірі до 50 000 євро, що допоможе їм забезпечити бізнес-стійкість та посилити конкурентоспроможність. Серед переможців – 17 українських малих і середніх підприємств (МСП) з високим потенціалом створення робочих місць, соціального впливу та підвищення доходів, а також 7 greentech підприємств, які надають інноваційні рішення в галузях відновлювальної енергії, енергоефективності та раціонального використання ресурсів.

Переможці серед МСП:

-   ТОВ «СПЕЛЛ» – відомий в Україні виробник крафтового шоколаду за унікальними рецептами. Грантовий проєкт сприятиме розвитку підприємства шляхом розширення асортименту продукції компанії та виходу на європейський експортний ринок.

-   ТОВ «ГРЕГОРІ» – виробник корпоративного одягу та інтер’єрного текстилю для готельного та ресторанного бізнесу. Грантовий проєкт спрямований на створення нового продукту, що зменшить споживання електроенергії за рахунок використання природних ресурсів і таким чином зекономить операційні витрати клієнтів.

-   ТОВ «ТІРАС-12» – розробник та виробник передових професійних систем безпеки та протипожежного захисту. Грантовий проєкт сприятиме успішному запуску нового продукту, який має значний потенціал для майбутнього експорту на міжнародні ринки.

-     ТОВ «БЕЛТІМПОРТ» – одна з провідних компаній, що займається імпортом, дистрибуцією та виробництвом конвеєрних елементів. Підприємство представлене в 5 містах України, активно просуває продукцію на міжнародних ринках та має діючі угоди з понад 120 виробниками переважно з Німеччини, Італії, Нідерландів та США. Грантовий проєкт сприятиме розширенню лінійки послуг компанії для забезпечення незалежності та стабільності виробництва.

-   ТОВ «ЮТЕРМ УКРАЇНА» – виробник сталевих панельних радіаторів опалення. За шість років роботи компанія стала національним лідером у виробництві опалювальної техніки та успішно експортує свою продукцію у 22 країни світу. Грантовий проєкт сприятиме модернізації виробництва на новій локації.

-   ПРАТ «КУЛИКІВСЬКЕ МОЛОКО» – виробник молочної продукції (сирів, молока, масла, сухого знежиреного молока, йогуртів та ін.), що входить до ТОП-3 найбільших підприємств Чернігівської області за обсягами переробки молочної сировини. Грантовий проєкт сприятиме підвищенню енергоефективності підприємства шляхом модернізації виробництва.

-   ТОВ «ДЖІ ПІ АГРО» – компанія, що спеціалізується на вирощуванні, заготівлі, переробці  та збуті заморожених ягід, фруктів, овочів та їх похідних. Грантовий проєкт сприятиме підвищенню ефективності компанії шляхом оптимізації процесів заморозки та переробки.

-   ТОВ «ІНСАЙТ+» – виробник робочого, корпоративного та захисного одягу з повним циклом виробництва. Грантовий проєкт сприятиме оптимізації виробничого процесу через придбання автоматизованого обладнання  та покращення умов праці.

-   ТОВ «УКРЛЕД» – компанія, що спеціалізується на виготовленні виробів зі сплавів та є одним з лідерів в цьому сегменті. Підприємство має понад 8 років досвіду та використовує передові технології плавлення алюмінію.  Грантовий проєкт сприятиме запуску нової виробничої лінії у новій локації компанії.

-   ТОВ «ВАНДРА РАГЗ» – ткацька майстерня, що виготовляє килими ручної роботи з натуральних матеріалів для дизайнерів та архітекторів. Грантовий проєкт сприятиме започаткуванню нового напрямку діяльності компанії – тафтингу та розширення асортименту вироблених товарів.

-   ТОВ «РУБІЖАНСЬКА ПАНЧІШНА МАНУФАКТУРА» – виробник панчішно-шкарпеткових виробів для власної торгової марки та популярних українських брендів (Dodo Socks, Griffon Socks та ін.). До лютого 2022 року компанія входила до ТОП-5 українських панчішно-шкарпеткових виробників. Грантовий проєкт сприятиме відновленню виробництва жіночих колготок, які становили 30% від загального обсягу продажів компанії, задля збереження частки ринку після вимушеної релокації.

-   ТОВ «ЦІТІУС С» – виробник безпечного скла Triplex для автомобілів, сільгосптехніки, інкасаторів, а також пластикової продукції для спеціалізованого транспорту (швидкої допомоги). Грантовий проєкт буде спрямований на прискорення відновлення виробництва після вимушеної релокації.

-   СВК «ПОЛІССЯ» – сільськогосподарська компанія, що спеціалізується на вирощуванні зернових культур, бобових та олійних культур, а також виробництві молочних продуктів. Грантовий проєкт сприятиме модернізації напряму молочного скотарства завдяки придбанню нового обладнання та ремонту корівників

 - ТОВ НВП «АЕРОМЕХ» – лідер на ринку преміумсегмента сільгосптехніки та виробник унікального зерноочисного обладнання, що експортується до 64 країн світу. Грантовий проєкт сприятиме створенню нової моделі продукту задля прискорення  відновлення переміщеного бізнесу.

- ТОВ «ПРОМДЕКС-УКРАЇНА» – виробник систем очищення води, зокрема унікального антинакипного наповнювача для фільтрів. Сьогодні продукція компанії займає понад 20% ринку та експортується в Казахстан і Молдову. Грантовий проєкт сприятиме запуску нової виробничої лінії для прискорення відновлення виробництва.


- ПРАТ НВО «ЧЕРВОНА ХВИЛЯ» – великий виробник електронно-променевих технологій та промислового обладнання для виробництва дорогоцінних металів, що має запатентовану технологію xBeam 3D Metal Printing. Грантовий проєкт сприятиме подальшому розвитку продукції компанії для покращення позиції бізнесу на ринку.

 - ТОВ «НЕВЕРДАРК» – інноваційна компанія, що спеціалізується на виробництві розумних камінів для житла та інших приміщень. Грантовий проєкт сприятиме модернізації існуючої продукції та масштабування на інші ринки Європи та світу.

 

Переможці серед greentech підприємств: 

ТОВ НВП «РЕ-ЛІФ ТЕХНОЛОДЖИ» – новатор циклічної економіки, який виробляє папір з опалого листя у більш екологічний спосіб, аніж традиційні альтернативи. Грантовий проєкт сприятиме отриманню сертифікації FSC та  проведення маркетингових заходів для виходу на ринок ЄС.

- ТОВ «EКОЛА» – провідна технологічна компанія циклічної економіки, яка веде боротьбу з відходами та забрудненням, вдосконаливши сортування та переробку сміття. Грантовий проєкт підтримуватиме оновлення флагманської програми компанії, що підвищить зручність використання та покращить пропозицію продуктів.

- ТОВ «ГОУ ТУ-Ю УКРАЇНА» – розробник єдиної в Україні платформи для бронювання зарядних станцій для електромобілів. Грантовий проєкт спрямований на модернізацію ІТ-безпеки компанії, щоб відповідати потребам існуючих та нових клієнтів.


- ТОВ «САНСЕЙ ЕНЕРДЖІ» – підприємство що інсталює та проєктує інженерні рішення для сонячних електростанцій. Грантовий проєкт покращить бізнес-процеси та операційну ефективність завдяки інвестиціям у систему планування ресурсів підприємництва.


- ТОВ «ДЕЛФАСТ» – провідний виробник високоякісних та екологічних електричних велосипедів. Грантовий проєкт буде спрямований на створення нової виробничої лінії електровелосипеда адаптованого до ринку ЄС.


- ТОВ «ПРАНА ПЛАТІНУМ» – розробник енергоефективних систем припливно-витяжної вентиляції. Грантовий проєкт буде спрямований на створення високотехнологічного науково-дослідного центру, що дозволило б розробляти нові продукти та вдосконалювати наявні.


- ТОВ «ГАРДАРІКА ТРЕС» – виробник і дистриб’ютор сільськогосподарського обладнання, систем точного землеробства та агронавігації, які знижують витрати та підвищують ефективність агробізнесу. Грантовий проєкт сприятиме вдосконаленню продукції компанії та покращенню її позиції на ринку.

EFSE DF, GGF TAF та CIVITTA пишаються можливістю підтримати переможців програми та бажають їм подальших успіхів. Партнери програми прагнуть і надалі підтримувати розвиток та зростання МСП та greentech підприємств в Україні, сприяючи сталому економічному розвитку країни. 

«Український Бізнес в Дії» — це проєкт грантової підтримки малих  та середніх підприємств (МСП) та greentech підприємств, що реалізується Програмою розвитку Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE DF) та Програмою технічної допомоги Зеленого фонду для зростання (GGF TAF) та міжнародною консалтинговою компанією CIVITTA. Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи EU4Business.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.