bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Південний кордон» - фільм, який перетворив сприйняття на реальність
16.06.2023

Південний кордон” - фільм, який розкриває глибину людського потенціалу і силу, якою володіємо ми, кожен окремо, і разом як суспільство.

Для студентів факультету Міжнародних відносин НАУ відбулося знайомство з творчістю українського режисера Сергія Лисенка. 

Кінострічка “Південний кордон” розповідає про волонтерів в період, коли на сході країни почалася антитерористична операція.  Про те, як Херсонський Центр допомоги військовим об’єднав багато активістів, що наполегливо й невтомно працювали заради перемоги. 

Це була подорож у світ людських емоцій, боротьби та звитяг. Протягом перегляду фільму ми супроводжували героїв, які стоять на передовій, захищаючи громадянські права та свободу, стикаючись зі скрутними виборами та суворими перешкодами.

Модераторка  показу, експертка з прав людини  Наталія Аляб’єва підкреслила важливі питання людської гідності та взаємини  громадян з державою. Цей фільм змусив глядачів замислитися над власними цінностями та переконаннями.

Запрошений експерт Григорій Курачицький, директор ГО «Приазовська правозахисна група» наголосив на важливої ролі волонтерства для країни в цей складний час. Особливо для молоді, яка є рушійною силою країни.

#Разомсильніші - саме таким хештегом фіналізували  перегляд кінострічки  «Південний кордон» задля підтримки діяльності волонтерських організацій.

Найщиріші відгуки від глядачів:

Фільм необхідний для того, щоб нагадати глядачеві про важливість допомоги та підтримки одне одного в часи кризи. Відтворення натуральних емоцій, які переживали волонтери під час небезпечних місій та моментів підготовки, додало фільму автентичності та сприяло співчуттю до героїв” - Валерія.

Фільм чудово описує ті важкі ситуації з якими стикалися волонтери з 2014 року, які також мають такі ж проблеми як і в наш час. Важливість ролі волонтерства у цій картині описана ідеально та пронизливо. Хотілось би побачити цей же фільм, з цими ж героями у фільмі, але вже в наш час, як змінилась ситуація” - Назар.

Для мене, волонтерство зараз – це не лише можливість реалізувати себе, а й стати причетним до нашої майбутньої спільної перемоги й особисто наближати її. Оскільки, під час війни, багато чого залежить від нас, від кожного українця” - Вікторія.

 

Організатори події вдячні за співпрацю та допомогу у наданні платформи для проведення даного показу Валентині Гундарєвій, старшому викладачу кафедри іноземних мов та перекладу Національного авіаційного університету.

#docuclub

#docuclub #docu_зустріч

#разомсильніші

 

 

Дисклеймер

Мережа DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France. Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.

 

Матеріал підготували Наталія Аляб’єва, Софія Шиян

Автор фото Наталія Аляб’єва

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.