bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фільм «Заповідник Асканія» показали у німецькому місті Марбург
24.06.2023

У німецькому місті Марбург, на екранах аудиторії Philipps-Universität відбулася подорож у світ заповідника Асканія, що на Херсонщині.

Наші українці з’їхалися з різних містечок Німеччини, таких, як Гісен, Кельбе, Михельбах і навіть з французьких Канн, задля занурення у чарівний тваринний світ України.

Андрію Литвиненку, режисеру фільму “Заповідник Асканія”, вдалося показати захоплюючий сюжет, що “розгортається навколо чотирьох героїв із цілковито різними характерами, долями та цілями. Проте їх поєднує одне – бажання зберегти життя серед найбільшої в Україні оази, що наразі стрімко втрачає свою унікальність”.

Історія кінострічки відбувалася у 2019 році, та у сьогоднішній час набула неабиякої актуальності. Адже наслідки знищення греблі Каховської гідроелектростанції гостро порушили питання допомоги безневинним тваринкам.

Слід зазначити, що тварини є беззахисними істотами, які заслуговують на повагу, гідне ставлення та захист. Проте, вони часто стають жертвами зловживання, жорстокості та недбалості.

Одним із гострих питань є масове вимирання видів. Кліматичні зміни, втрата природних середовищ, незаконне полювання та торгівля тваринами призводять до загрози вимирання багатьох видів. Це не тільки загрожує біорізноманіттю, але й порушує природні екологічні рівноваги, які впливають на нашу екосистему в цілому.

У свою чергу, фільм “Заповідник Асканія” наголошує про сприяння створенню природоохоронних територій, де тварини можуть жити у своїх природних середовищах, адже це відіграє важливу роль у збереженні біорізноманіття. Такі території повинні бути захищені від незаконного втручання та забезпечувати довгострокове збереження тваринних популяцій та їхніх природних середовищ.

Модераторка показу, експертка з прав людини Наталія Аляб’єва закцентувала увагу на важливості місії працівників заповідника Асканія і неймовірним природним проявом служіння природі героїв фільму. 

Головні герої фільму показали, як люди можуть бути настільки віддані своїй справі, що здатні одночасно відмовитися від звичайного міського життя. Працівники заповідника плекають кожну комашку, кожен листочок дерева, і це говорить про невичерпний запас добра, щирості та душевного тепла українського народу.

Глядачі кінострічки впевнилися у важливості питання допомоги тваринам, забезпеченні майбутнього тваринного світу. Тому треба зробити висновок, що людство повинно взяти на себе відповідальність і вжити всіх необхідних заходів для забезпечення захисту, добробуту та поваги до всіх тварин. А держава має підтримувати такі вчинки й всебічно брати участь у допомозі.

Організатори події вдячні за співпрацю та допомогу у наданні платформи для проведення даного показу Philipps-Universität Marburg (Німеччина) та студентській ініціативі BRUKS при Philipps-Universität Marburg (Німеччина).

 

#docuclub

#docuclub #docu_показ

 

Дисклеймер

Мережа DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.

 

Матеріал підготувала Софія Шиян

Автор фото Софія Шиян

Контакти

  • Кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA
  • Наталія Аляб’єва
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.