bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтерська підтримка у подоланні наслідків екологічної та соціальної катастрофи
01.07.2023

Після знищення ворогом Каховської ГЕС перед Україною постала ще й екологічна проблема широкого масштабу.

У перші дні після катастрофи волонтерська спільнота оперативно долучилась до розв’язання наступних питань:

·   Надання екстреної допомоги, а саме: першої медичної допомоги, допомоги у розміщенні та забезпеченні харчуванням евакуйованих людей, надання психологічної підтримки для тих, хто постраждав.

·   Організація волонтерських центрів, де постраждалі люди можуть звернутися для отримання допомоги. Вони можуть надавати інформацію, розподіляти матеріальну допомогу, допомагати з оформленням необхідних документів та надавати іншу практичну підтримку.

·   Підтримка тварин: порятунок, догляд за постраждалими тваринами, переміщення в безпечні місця. Забезпечення притулків їжею, водою, надання медичної допомоги постраждалим тваринам та створення тимчасових притулків.

·   Підтримка громад: збір речей найпершої потреби, доставлення, розподіл гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури.

·   Поширення інформації про благодійні збори для подолання наслідків катастрофи, фонди та організації, які надають допомогу постраждалим; звернення до міжнародної спільноти, надання правдивої інформації про катастрофу та її наслідки для світу; інформаційна кампанія щодо мінної безпеки, в результаті змиття водою протитанкових мін, інформаційна кампанія щодо збереження, використання та фільтрації води тощо.

·   Залучення міжнародних фондів та організацій до надання екстреної та планової допомоги населенню та очищенні й відновленні територій.

Також, варто зазначити, що волонтером став кожен українець, який донатив кошти та відправляв допомогу постраждалим.

Під час подолання наслідків затоплення у волонтерському русі ми бачимо риси, притаманні сучасному українському громадянському суспільству. Усі волонтери, організації та фонди “вмикаються” у роботу одночасно, не потребуючи централізованого управління. Причому, здійснюється постійна взаємодопомога та координація між собою та з місцевою владою.

Надалі допомога волонтерів буде необхідна для:

·   Підтримки відновлення інфраструктури, яка була пошкоджена внаслідок руйнування ГЕС.

·   Соціальної підтримки постраждалим громадам, відновленні соціальної інфраструктури та сприяння відновленню нормального життя.

·   Реабілітаційні та освітні заходи для дітей, які сприяють їхньому емоційному відновленню.

·   Очищення територій: видалення сміття, очищення річкових берегів, розчищення доріг, пляжів, лісів та інших природних об’єктів, які постраждали від катастрофи. 

Команда Фонду освітніх ініціатив, своєю чергою, зосередилась на розвитку освітніх хабів для дітей та проблемі питної води на Херсонщині та Миколаївщині, оскільки вода – це життя.

Спільно з партнерами за короткий проміжок було зібрано кошти на придбання 4000 фільтрів-глечиків призначених для доочищення води для забезпечення потреб сімей понад 20 громад Миколаївщини.

Ресурсу придбаних фільтрів вистачить на найближчі три місяці.

Ми вдячні за допомогу нашим партнерам: Hearts for Ukraine (https://www.heartsforukraine.us/), Charitable Foundation “Women’s World”, Освітній хаб Миколаївщини та ГО “Центр економіко-підприємницьких та гуманітарно-інфраструктурних ініціатив”.

Ця масштабна катастрофа має жахливі наслідки для тисяч українців.  Ми у Фонді освітніх ініціатив і надалі будемо продовжувати відстежувати ситуацію і допомагати родинам, які вимушено опинилися в скрутних обставинах. 

Волонтерська робота відіграє важливу роль у наданні допомоги та підтримці під час масштабних катастроф. Важливо координувати свої дії, залучати партнерів, об’єднуватись та не зупинятись!

Пліч-о-пліч до Перемоги!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.