bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Career Hub запустив серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні»
13.07.2023

Згідно з дослідженням Всесвітнього економічного форуму-2023 очікується, що в найближчі 5 років близько 23% робочих місць зміниться. За оцінками експертів впровадження технологій штучного інтелекту, цифровізація та інші економічні чинники, такі як, перехід на «зелену» енергетику, вплинуть на скорочення 83 мільйони робочих місць в той час, як з’явиться лише 69 мільйонів. Глобальний ринок праці готується до значних змін, оскільки це стимулює занепад одних видів діяльності, наприклад, канцелярської роботи  і збільшує попит в інших галузях технологій та кібербезпеки.

Career Hub громадської організації Центр “Розвиток КСВ” в межах програми USAID «Мріємо та діємо» досліджує напрямок Future of Work вже три роки. Деякий час тому було проведено кабінетне дослідження  “Професії майбутнього для відновлення України”. На цій основі визначених тенденцій, Career Hub запускає серію подкастів «Майбутнє роботи в Україні», де спільно з експертами та експертками досліджує, які зміни в роботі чекають на фахівців та фахівчинь, які працюють в 10 галузях важливих для відновлення України. І головне - дізнаємося, як почати готуватись до цих змін вже зараз, щоб залишатись конкурентоспроможним на ринку праці майбутнього.

Ця серія подкастів розповідає про перспективні галузі та професії і буде цікавою не лише для молоді, а й для батьків. Вони відіграють важливу роль у виборі професій своїх дітей.  Згідно з опитуванням, яке ми нещодавно провели серед батьків дітей віком 10- 23,  77% батьків опираються на власний досвід та знання, надаючи кар’єрні поради своїм дітям. Ринок праці стрімко змінюється та розвивається, при цьому не всі мають час та можливість слідкувати за тенденціями та реаліями на ньому. А цей подкаст - чудовий ресурс, який дасть необхідне розуміння та допоможе зорієнтуватися, особливо тим батькам, які хочуть, щоб їхні діти отримували не лише гідну зарплатню, а й любили те, чим займаються та мали можливість у майбутньому збалансувати життя та роботу”, – зазначила Юлія Ткачук, заступниця директорки програми USAID “Мріємо та діємо”/ IREX 

Андрій Атрощенко керівник Career Hub ГО Центр “Розвиток КСВ” та ведучий подкастів звертає увагу на особливість формату: “Важливо, що подкасти не є теоретичними, ми говоримо з практиками провідних компаній в різних сферах, які максимально чутливі до викликів часу і враховують різноманітні тренди в роботі та професіях. Прослухавши подкаст, ви гарантовано отримаєте орієнтири щодо ключових особливостей майбутнього роботи в тій чи іншій сфері, яка особливо актуальна для відновлення України”.

Прослухавши подкаст, ви дізнаєтеся: 

  • чому стають популярними міждисциплінарні напрями, поєднання базової професії в ІТ ще з певною професією;
  • які навчальні програми можуть допомогти після школи спробувати себе в різних спеціальностях, наприклад ІТ, для того, щоб зробити усвідомлений вибір професії;
  • чому важливо навчатися на бакалавраті чи в магістратурі для подальшого успішного розвитку кар’єри; 
  • про наскрізний вплив технологій, наприклад, про роботу сучасного агронома, яка включає роботу в тому числі і з даними з супутників;
  • чому гнучкість в навчанні потрібна буде завжди, і як в найближчому майбутньому будуть перекваліфіковуватися трактористи на операторів;
  • як нейронні мережі вже зараз використовуються для аналізу інформації в аграрній сфері;
  • які є освітні програми для людей, що змінюють професію. 

Вже доступні для прослуховування подкасти про майбутнє роботи в IT та аграрній сферах. Слухайте та підписуйтеся на подкасти “Майбутнє роботи в Україні” від Career Hub на платформах:

***

Подкаст записується в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Центром «Розвиток КСВ» (CSR Ukraine) та є продовженням єдиного проєкту “Професії майбутнього для відновлення України” на основі якого вже створено гайд “На кого вчитися після школи?”.  Обрані теми подкасту були визначені за результатами дослідження Career Hub про найбільш актуальні професії для відновлення України. 

Особливості майбутнього роботи будуть розкриті у таких галузях:

 

  • Будівництво та архітектура
  • Енергетика 
  • Інформаційні технології 
  • Психологія та психотерапія 
  • Медичні послуги та охорона здоров’я  
  • Аграрна сфера
  • Освіта та наука
  • Промисловість та підприємництво
  • Транспорт та логістика
  • Військова безпека та правоохоронна система

 

 

Про організацію 

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). 

Career Hub – експертна платформа Центру «Розвиток КСВ», яка об’єднує молодь, роботодавців, державні органи та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії.

Платформа кар’єрного розвитку Career Hub допомагає:

-визначитись із вибором професії і планувати майбутню кар’єру

-отримати якісну освіту для професійної самореалізації

-розвивати професійні та м’які навички

-підготуватись до роботи майбутнього.

Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Центром «Розвиток КСВ».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.