bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дніпропетровській області розпочала роботу команда партнерів проєкту із сімейних форм виховання
01.08.2023

«Ми ініціювали підписи меморандумів про співпрацю з міськими органами влади. Бо тільки об’єднав зусилля держави та громадськості ми зможемо ефективно розвивати сімейні форми виховання», – розповіла Ганна Андрєєва, регіональна координаторка у Дніпропетровській області проєкту ЮНІСЕФ в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей». 

Раніше, 20 липня, у Харківській області благодійна організація «Благодійний фонд “Волонтери: дорослі - дітям”» стала першою із регіональних партнерів проєкту. Згодом до роботи в регіонах долучаться команди з Вінницької, Чернівецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Житомирської, та Київської областей.  

«Наші регіональні партнери зможуть у своїх громадах допомагати родинам, які хочуть усиновити дитину, взяти під опіку чи оформити іншу форму сімейного виховання. Кожен випадок буде супроводжувати наш кейс-менеджер, експерт з прав дитини, за потреби – психолог. Ми будемо робити усе можливе, аби прискорити шлях дитини до нової люблячої родини», – зазначила Ірина Васильєва, програмна координаторка Української мережі за права дитини. 

Залишити запит на допомогу родини можуть у чаті в Telegram «Тисячі ❤️ родин», обравши одну із форм сімейного виховання. 

 Нагадуємо, що проєкт Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей» впроваджує команда Громадської спілки «Українська мережа за права дитини». 

Ініціатива реалізується у рамках програми ЮНІСЕФ з розбудови системи кращого догляду за дітьми в Україні «Родина для кожної дитини». Програма включає, зокрема, роботу з: (1) посилення превентивних заходів, щоб запобігти потраплянню дітей в інституційні заклади (2) розширення можливостей альтернативних сімейних форм виховання; (3) підтримки сімей, які перебувають у групі ризику.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.