Маленькими кроками та невеликими завданнями прямуємо до однієї зі своїх стратегічних цілей - поліпшення життя дітей в сільських громадах деокупованої Херсонської області. Для цього заручились підтримкою Save the Children та почали працювати над створення простору, дружнього для дітей в Музиківській громаді. Вже обрали безпечне приміщення та здійснюємо закупівлю необхідних будівельних матеріалів, знайшли найактивніших фасилітаторів та навчили їх сучасним практикам роботи з дітьми та молоддю, заручились підтримкою начальника Музиківської військової адміністрації Ігоря Підгородецького.

А минулого тижня в Музиківці презентували батькам та дітям програму Team Up, яку будемо використовувати при роботі з дітьми. Що таке Team Up? Це тілесно-орієнтована групова програма психологічної допомоги. Вона спирається на різноманітні рухові та ігрові дії, такі як логоритмічні танці, спортивні ігри, тілесні практики усвідомлення, креативні активності тощо.



“Програма Team Up вже зарекомендувала себе як високоефективна у психосоціальній роботі з дітьми в різних куточках світу. Вона розроблена Save the Children, UNICEF та War Child для її реалізації саме в воєнних умовах або після війни для задоволення нагальних психосоціальних потреб дітей, – розповідає керівниця проєкту Катерина Оксенюк. – Ми під час навчання самі були не лише фасилітаторами, а й учасниками подібних занять, відчули всі особливості процесу на власному досвіді. Впевнені, що дівчата та хлопці різного віку гарно сприймуть всі рухові та ігрові дії, тілесні практики усвідомлення, творче самовираження та креативні активності. Кожна дитина знайде для себе саме те, що найбільш відповідає її інтересам та бажанням!»


На презентацію були запрошені і батьки, і діти. Батьки спілкувались з керівницею проєкту Катериною Оксенюк, супервайзером Трибушною Тетяною та одним з чотирьох фасилітаторів Костянтином Марковим. Було безліч питань щодо графіка роботи, взаємодії з дітьми, тематики заходів та, що найголовніше, безпеки.

В цей самий час діти знайомились з фасилітаторами та згадували один одного. За час окупації та онлайн навчання діти дуже багато втратили, особливо дружнє спілкування. Але через гру і розваги всі ці комунікаційні навички обов’язково відновляться.


В Музиківській громаді ще до відкриття повноцінного простору дружнього до дітей плануємо на постійній основі розпочати роботу з дітьми за програмою Team Up. Запрошуємо до участі дітей двох вікових категорій від 6 до 11 років та від 12 до 17 років.

Для участі дитини у програмі потрібно заповнити реєстраційну форму, надати письмову згоду від батьків/опікунів на участь дитини в програмі, на обробку даних та фото-, відеозйомку.

Все це можна зробити, сконтактувавши з супервайзером проєкту Тетяною за телефоном +380951932822

Стартуємо!

Крім простору дружнього до дітей плануємо діяльність мобільної бригади фасилітаторів в інших селах деокупованих громад. Найближчі презентації Програми Team Up відбудуться в Миролюбівці, Правдиному, Благодатному та Киселівці. Слідкуйте за додатковою інформацією в громадах.

Підготувала
Погрібна Людмила