bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проєкт «Основи цифрової безпеки органів місцевого самоврядування в контексті відбудови України»
14.08.2023

Після початку повномасштабного вторгнення виросла кількість кібератак на інформаційні системи, ресурси, веб-сайти органів державної влади – центральних та місцевих органів виконавчої влади, ОМС. Війна ведеться також у інформаційному та кіберпросторі. Тому кіберзахист українських інформаційно-комунікаційних систем потребує ще більшої уваги на всіх рівнях.

Запрошуємо керівників та фахівців з діджиталізації у територіальних громадах до участі проєкті “Основи цифрової безпеки органів місцевого самоврядування в контексті відбудови України”, що буде реалізовано за підтримки Європейського союзу та Міжнародний фонд “Відродження” в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Цифрова грамотність сьогодні є однією із вимог для ефективної роботи будь-якого державного органу, зокрема ОМС. Це перш за все здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі, навчанні, професійному та особистісному розвитку. Під час воєнного стану серед фахівців кібербезпеки у громадах виріс запит на посилення знань та навичок з використання цифрових інструментів для дистанційної роботи:

  • для проведення нарад
  • для роботи з інформацією
  • для організації робочого процесу взагалі (електронний документообіг, електронна пошта та інші сервіси)

Просимо Вас пройти опитування щодо самооцінки щодо навичок кібергігієни – грамотного та безпечного поводження у цифровому просторі. Дедлайн для реєстрації – 23 серпня. На основі Ваших відповідей команда проєкту “Основи цифрової безпеки органів місцевого самоврядування в контексті відбудови України” розробить 5 вебінарів щодо основ кібербезпеки для ОМС, які будуть проведені у вересні (додатково анонсуємо дати) й буде обрано 5 громад, для яких експерти розроблять дорожню карту з підготовки та впровадження програми цифрової безпеки в громадах.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.