bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Слобожанській громаді доопрацювали проєкт Статуту громади
16.08.2023

14 серпня у Слобожанській територіальній громаді на селищної ради відбувся круглий стіл з метою доопрацювання проєкту Статуту територіальної громади.

Нагадуємо, що Робоча група щодо розробки нового проєку  Статуту була створена ще 11 травня 2023 р.  Весь цей час учасники відпрацьовували нову редакцію документу, яка забезпечує форми безпосередньої участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення, регламентує взаємовідносини місцевої влади з різними суб’єктами, установами та органами влади. Розширено важливий розділ Статуту про засади розвитку територіальної громади, а саме зроблено акцент на питання охорони довкілля та застосування гендерного орієнтованого підходу під час планування.

       Під час засідання начальник юридичного відділу Ірина Шерстюк презентувала остаточну версію проєкту Статуту. Учасники активно обговорювали питання та додавали свої рекомендації. Особливий фокус  під час обговорення був на посилення взаємодії молоді та осіб похилого віку та проведення спільних заходів з метою збереження соціальних зав’язків в громаді.

         За результатами заходу було прийнято рішення внести відповідні правки до проєкту та підготуватись для публічного обговорення в громаді.

 

ü  Проєкт реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

 

ü  Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

 

ü  Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.