bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Наступна громада Дніпропетровщини підвела підсумки роботи над Статутом
17.08.2023

Наступна громада Дніпропетровщини – Новоолександрівська, нещодавно підвела підсумки  роботи  над проєктом нового Статуту територіальної громади під час проведення круглого столу.

Під час заходу Альона Чокнадій, заступниця сільського голову та експертка ГО Центр «Доброчин» презентували останню версію проєкту Статуту з урахуванням напрацювань відповідної Робочої групи.  Присутні учасники дуже активно включилися в обговорення деяких статей та процедури обговорення та реєстрації Статуту, а саме:

  1. обговорено процедури участі громадян (участь жителів у розподілі коштів місцевого бюджету, внесення пункту «Участь територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення може здійснюватися з використанням інформаційно- комунікаційних технологій», внесення статті «Участь молоді у місцевому самоврядуванні»);
  2. обговорено формат співпраці сільської ради з органом самоорганізації населення, інструменти його фінансування за рахунок місцевого бюджету;
  3. залучити до обговорення представників всіх населених пунктів громади та врахувати їх пропозиції в новому проекті Статуту у разі їх наявності (підготовка проєкту рішення, публікація на сайті громади та збір пропозицій від всіх бажаючих протягом 30 днів; донесення інформації про проєкт Статуту через депутатів, старост, керівництва органу самоорганізації населення).

 

ü  Проєкт реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

ü  Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

ü  Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.