bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся молодіжний обмін «Новий горизонт польсько-українського кіно»
21.08.2023

У період з 26 липня по 03 серпня 2023 року відбувся молодіжний польсько-український обмін “Новий горизонт польсько-українського кіно” організований ГО “Молодіжна ініціатива міст” разом з польською орагнізацією “Instytut Kreatywnych Działań Społecznych” за фінансовою підтримкою Polsko-Ukraińska Rada Wymiany Młodzieży.

10 днів обіцяли для учасників бути неймовірною пригодою: вивчати теорію кіно та театру, навчитися публічного виступу, дізнатися більше про польське та українське кіно, передивлятися й обговорювати під час вечірнього кінопоказу, а також стати майстром імпровізації під час походу в гори до озера Морське Око.

Протягом обміну учасники розвивали свої комунікативні навички, вчилися працювати у команді, вивчали основи мистецтва, театру та кіно, ходили в гори, проводили дослідження та брали інтервʼю, писали сценарій та реалізовували його на сцені, покращували англійську мову та виконували безліч інших цікавих дій, щоб прокачати свої skills і побудувати нову мережу міжнародних знайомств.” - розповіла учасниця обміну Дарʼя Горелова.

Традицією молодіжних обмінів - це представлення своєї культури, традицій, пісень, танців. Учасники з України підготували польським учасникам цікавий та інтерактивний квест по відомим українським діячам кіно, акторам та театру.

Майже щодня учасники багато працювали з відеомонтажем, знімали, виконували завдання щоб відчути себе сценаристом - командою написати сценарій та втілити його у життя. Кожен міг спробувати себе як актриса/актор, так і режисер/постановник/монтажер. Результатом роботи команди стали вистави: весела комедія про весілля, яке виявилося похороном; інтерактивна хоррор-п’єса, яка розповідала про місто, де багато людей постраждало від різних трагічних подій. 

В останній день учасники проєкту «Новий горизонт польсько-українського кіно» відвідала площу Незалежності в Закопане, щоб увічнити польсько-українську дружбу в рамках молодіжного обміну та поширити діяльність проекту. Протягом 4 годин талановита молодь малювала на великому полотні в центрі міста, також, учасники розповіли мешканцям та гостям міста Закопане про проєкт та програму Польсько-української Ради молодіжних обмінів!

Довідково, щороку Міністерство молоді та спорту України оголошує прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проєктів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю. Слідкуйте за новинами на сайті Міністерства.

Контакти

  • https://cutt.ly/ewhPLhTK

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.