bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Нововолинську відбувся Табір підприємництва для молодіжних лідерів громади
06.09.2023

2-3 вересня у місті Нововолинськ відбувся Табір підприємництва для молоді. Учасниками стали понад 100 активних старшокласників з місцевої громади.

Під час відкриття Табору до учасників звернувся Борис Карпус, міський голова Нововолинська: «Протягом двох днів триватиме Табір Підприємництва у Нововолинському Центрі дитячої та юнацької творчості. Радий, що в цей непростий час наша молодь може брати участь у таких заходах».

Головний принцип роботи Табору Підприємництва – це навчання через практику. Учасники створили команди, генерували та аналізували свої бізнес-ідеї. В цьому молоді допомагали ментори з великим досвідом. Наставниками стали Аліна Регешук, викладач НЕФК, директорка бібліотечної системи Нововолинської громади, Владислав Мациборук, співзасновник «Креатив Кафе» та кав’ярні «Sleep Sugar», Олександр Шустов, керівник комп’ютерної школи It Step, Надія Мартиненко, власниця мережі «Салон Квітів».

«Табір підприємництва – це можливість для молоді змінити напрям розвитку свого подальшого життя. Тут діти навчаються не тільки новим навичкам, але і змінюють мислення, вчаться думати як підприємці. І допомагають їм в цьому ментори з підприємницьким досвідом» – розповів про особливість події Андрій Турак, директор з розвитку Junior Achievement Ukraine.

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів.

Перше місце здобула команда Corn Laby з проєктом створення туристичної атракції для Нововолинської громади – лабіринту з кукурудзи.

Друге місце виборов проєкт, який вирішує проблему паління та нікотинової залежності, особливо для молоді.

Третє місце дісталося ідеї додатку психологічної підтримки «Silence», в якому можна знайти різні засоби боротьби зі стресом і тривогою: від книг, музики та ігор до консультацій психолога.

Учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди. Зокрема Олександр Шустов нагородив команди, які планують розвивати IT проєкти: додаток психологічної підтримки «Silence» та академію кіберспорту «Viktory or Valhalla Academy», а також окремих учасників інших команд, грошовими сертифікатами на навчання в школі IT Step.

Організатори дякують журі Табору за активну участь у навчанні молоді: Олександр Шустов, академія IT Step, Надія Мартиненко, власниця мережі «Салон Квітів», Вікторія Римарчук, управління освіти міста Нововолинськ, Оксана Станицька, підприємиця у швейній галузі.

Організаторами виступили: Нововолинська ЦБС, управління освіти м. Нововолинськ, ГО Junior Achievement Ukraine.

Довідка. Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Програми від Junior Achievement успішно працюють з 1919 року. Понад 15 мільйонів студентів у всьому світі навчаються за програмами JA у більш ніж 100 країнах світу, і з 2021 року програми JA доступні в Україні. Навчальні програми курсів з підприємництва “Компанія” та “Фінансова грамотність” отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.