bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тендер на проведення дослідження перспектив розширення природно-заповідного фонду України
08.09.2023

Метою цього дослідження є отримання науково обґрунтованих даних про наявні в Україні перспективи розширення мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду за рахунок заповідання постраждалих від війни та окупованих природних територій, станом на серпень 2023 року.

Основні завдання:

  1. Дослідити потенціал заповідання (приблизну площу) земель сільськогосподарського та лісогосподарського призначення, які були пошкоджені внаслідок воєнних дій протягом 2022-2023 років, і мають підлягати консервації.
  2. Дослідити приблизну площу земель усіх видів цільового призначення, розташованих вздовж лінії зіткнення 2014-2022 років у Донецькій та Луганській областях, які були вилучені з використання починаючи із 2014 року, і по яких можна припустити наявність вторинних сукцесій (процесів відновлення екосистем).
  3. Обчислити можливу для заповідання площу цінних природних та напівприродних (пасовища та сіножаті з активним використанням) екосистем на тимчасово окупованих територіях України, станом на серпень 2023 року (ділянки державної власності та ділянки без кадастрових номерів), для компенсації пошкоджених внаслідок війни об’єктів ПЗФ. Надати векторний шар із межами таких територій та таблицю із обчисленою площею кожної ділянки, яка перспективний для заповідання.
  4. Детально дослідити на прикладі однієї довільної громади, яка сильно постраждала від бойових дій, наскільки перспективною є консервація постраждалих і покинутих земельних ділянок, передусім державної та комунальної власності. Надати таблицю з розрахунками площ та кадастровими номерами постраждалих земельних ділянок, які є перспективними для консервації та тих, де консервація буде економічно недоцільною і тому не матиме підтримки з боку держави та місцевих громад 

Вимоги до виконавця:

  • Досвід роботи на проєктами, пов’язаними із використанням ГІС-технологій (бажано в природоохоронній сфері) – від 3-х років.
  • Досвід підготовки аналітичних документів з таблицями та картами доступною мовою (посилання на підготовлені документи необхідно додавати до заявки).

Кінцевий термін приймання тендерних пропозицій: 18 вересня 2023 року, до 10:00 за Київським часом.

Тендерну пропозицію просимо надіслати нам на електронну скриньку
[email protected], вказавши у темі листа “Тендерна пропозиція на проведення дослідження щодо перспектив заповідання”.

Просимо надсилати пропозицію у довільній формі, що включає орієнтовний кошторис, інформацію щодо попереднього досвіду виконання таких робіт та відповідності вимогам технічного завдання. До пропозиції просимо додати Лист про відповідність (шаблон).

 

Більше інформації ви знайдете у Технічному завданні:

Технічне завдання на проведення дослідження щодо перспектив розширення природно-заповідного фонду України за рахунок постраждалих від війни територій (PDF).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.