bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вінницькому інституті Університету «Україна» відбувся корисний тренінг для волонтерів
18.09.2023

Волонтерство стало важливою частиною життя українців. Саме волонтери одними з перших заходилися допомагати нашій державі, коли у далекому 2014 році російські військові почали агресію проти України, почавши з Криму і Донбасу. Так само – з перших днів повномасштабного вторгнення у 2022 році. До волонтерської діяльності долучаються як окремі громадяни, так і об’єднання, організації, установи. Університет «Україна» регулярно долучається до волонтерських ініціатив.

14 вересня 2023 року у м. Вінниця, у приміщенні навчального корпусу Вінницького інституту Університету «Україна» відбувся безкоштовний тренінг з основ волонтерської діяльності для молоді. Організаторами заходу виступили Вінницький інститут Університету «Україна», Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас Вінниця» та ГО «Соціальна перспектива. Метою заходу було ознайомлення учасників з волонтерською діяльністю. Під час тренінгу учасникам представили правові аспекти діяльності волонтерів в Україні, інструменти залучення й координації волонтерів. Також поділилися кращими практиками та представили власний досвід волонтерської діяльності.

Тренінг з основ волонтерства

Тренерками заходу виступили:

Яна Волощук – координаторка волонтерів БО «БФ «Карітас Київ»;

Ганна Давиденко – голова ради ГО «Соціальна перспектива», докторка педагогічних наук, професорка, директорка Вінницького інституту Університету «Україна». Реєстрація на тренінг була відкритою. Для того, щоб взяти участь, претенденти повинні були заповнити реєстраційну форму, в якій необхідно було вказати свою мотивацію участі у тренінгу. Таким чином, було відібрано 50 найбільш мотивованих учасників.

Про тренінг, очікування і враження – говоримо з організаторами та учасниками.

Ганна Давиденко, тренерка:

Волонтерство – важлива складова суспільного життя. В багатьох країнах світу досвід волонтерства є важливим при прийомі на роботу. Бо це про те, що ти можеш робити суспільно важливі речі безкорисливо, заради інших. В Україні в умовах воєнного часу волонтерський рух – це взагалі окрема історія. Сьогодні у волонтерів – свій фронт, і він є не менш важливим. Тому такі тренінги, де ми розповідаємо молоді про те, як бути волонтером / волонтеркою – важливі. І ми раді, що наш захід викликав інтерес серед молоді, і за відгуками нашим учасникам все сподобалось.

Тренінг з основ волонтерства

Дмитро Титула, студент 1 курсу денної форми навчання за спеціальністю «Терапія та реабілітація» Вінницького інституту Університету «Україна»:

Я дізнався про тренінг із оголошення декана Інституту, Н. М. Остратюк, котра надала інформацію студентській групі. Я очікував дізнатися більше про волонтерство, адже це досить цікавий вид заняття. Очікування цілком виправдалися, адже я почув саме ту інформацію, яку і хотів почути. Загалом, у мене лише позитивні враження. Лекторки надзвичайно приємні та комунікабельні, досить цікаво подавали матеріал.

Дар’я Бродецька, студентка 1 курсу денної форми навчання за спеціальністю «Терапія та реабілітація» Вінницького інституту Університету «Україна», людина з інвалідністю:

Про тренінг я дізналася на сайті інституту. Я сподівалася більше дізнатися про волонтерство і, по можливості, взяти участь. Хотіла почути практичний досвід волонтерства від людей, які дійсно цим займаються. Очікування від заходу перевершили себе – інформація була корисна та цікава, доволі актуальна на сьогодні.

Ганна Марценюк, студентка 2 курсу спеціальності «Право» Вінницького фахового коледжу Університету «Україна»:

Про тренінг я дізналася з офіційної сторінки ГО «Соціальна перспектива» у Фейсбуці. Завітала на тренінг, щоб стати волонтером ГО «Соціальна перспектива». Я хотіла більше дізнатися про волонтерство і практичний досвід волонтерства. Тренінг був «живим», емоційним. Багато цікавої та актуальної інформації.

Найголовніший результат тренінга – про волонтерську діяльність дізналися більше людей, тож кількість волонтерів стане ще більшою.

 Тренінг з основ волонтерства

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.