bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місцева демократія для ВПО Хмельниччини: теорія та практика
19.09.2023

       На початку тижня у м. Хмельницькому відбувся другий захід в рамках нового проєкту «Дієві рецепти сприяння інтеграції ВПО на території Хмельницької територіальної громади: створюємо разом!». Проєкт спрямовано на процес тривалої інтеграції новомістян через посилення спільної спроможності використовувати інструменти місцевої демократії для вирішення місцевих справ.

Під час другої інформаційної сесії організатори заходу сконцентрували увагу учасників (ВПО з Луганської, Херсонської, Харківської  та інших областей) на основних інструментах залучення мешканців в громаді, які прописані в Статуті територіальної громади м. Хмельницького. Експерти ГО «Громадська ініціатива Луганщини» детально ознайомили учасників заходу про особливості форм участі громадян у місцевому самоврядуванні, розглянули процедури їх використання. Зазначимо, що Статут затверджено ще в 2017 р. та зараз вже потрібно ініціювати зміни до нього не тільки в частині забезпечення участі новомістян. Під час обговорення пропозицій саме на це звертали увагу.

Раніше, під час чергового засідання Координаційної ради з питань ВПО у Хмельницькій міській територіальній громаді керівник організації «Громадська ініціатива Луганщини» виступила з ініціативою проведення наступного засідання для обговорення правок до Статуту та узгодження позиції від всієї Координаційної ради з урахуванням Методичних рекомендацій Міністерства розвитку громад та територій від 2019 р. та змін в законодавстві.

 

#IRF

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом

 

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Дієві рецепти сприяння інтеграції ВПО на території Хмельницької територіальної громади: створюємо разом!» за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.