bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семеро студент_ок через форум-театр підняли актуальні соціальні проблеми
20.09.2023

Від червня 2023-го року триває менторська програма Школи театру пригноблених (ШТП) для студентів та студенток. Мета школи — виростити практиків/инь та розвивати спільноту театру пригноблених в Україні через обмін знаннями та навичками у форматі спільного навчального досвіду співтворення менті та ментор_ки. 

Менторська програма  передбачає п’ять онлайн сесій від однієї з джокерок для планування майстерні з форум-театру, а також особисту підтримку під час її проведення для практики отриманих знань на Школі

Я мрію про те, що наша студія житиме, розвиватиметься і дуже хочу, щоб це була постійна стала історія – тому мені потрібно вчитися-вчитися й вчитися. Впроваджувати нові вправи, методи, заглиблюватися в теорію театру. В цьому сенсі Влада мені дуже багато дала: показала мені, що цей шлях є і він нескінченний”, - каже Маргарита Корж, студентка 2-го набору Школи театру пригноблених.

Наталія Шевченко, Лариса Шаповал, Олексій Стіславський, Маргарита Корж, Ольга Лебедєва, Ксенія Черемисіна, Мирослав Грінберг вже провели свої перші майстерні цьогоріч у серпні за менторства Ані На, Яни Салахової, Алли Мельничук, Лариси Головко та Владислави Крижної. Двоє студент_ок мають порушення зору та розлад аутичного спектру.

Майстерні відбулися в Ужгороді, Кривому Розі, Дніпрі, Кропивницькому та Броварах та більшість з них була спрямовані на дослідження актуальних проблем підлітків та молоді, а також людей старшого віку та жінок. Дивіться відгук про менторську програму студент_ок з Ужгорода та Кривого Рога, а  також відгук молоді про участь у майстерні в Кривому Розі. 

Класно, коли ти маєш підтримку, і  це не  просто вказівки, як робити, а вільний простір. Менторка нам завжди казала, що ви можете, робіть, робіть, просто робіть, ви все робите правильно. І для мене відкриттям стала така робота в команді, де у кожного є свій вільний простір”, - каже Ксенія Черемисіна, студентка 2-го набору ШТП.

Нагадаємо, ШТП задумали та ініціювали джокерки Аня На, Владислава Крижна, Наталія Тітійова, Лариса Головко, Алла Мельничук та Яна Салахова у серпні 2021-го року в Бердянську. 

Школа театру пригноблених надалі продовжуватиме свою місію просування рівності, інклюзивності та цінності прав людини. Дізнавайтеся більше про Школу та інші заходи, підписуйтеся на нашу розсилку, залишивши запит ось тут. Також радимо відвідати офіційний сайт, сторінку Театру змін у Facebook та наш youtube-канал.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.