bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тендер на проведення дослідження перспектив розширення природно-заповідного фонду України
09.10.2023

Метою роботи є отримання науково обґрунтованих результатів про наявні в Україні перспективи розширення мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду за рахунок заповідання постраждалих від війни територій, а також оцінка змін у землекористуванні, на прикладі однієї громади станом на осінь 2023 року.

Основні завдання:

  1. Детально дослідити на прикладі однієї громади, яка сильно постраждала від бойових дій (бажано – у Херсонській чи Харківській областях) наскільки перспективною є консервація (з можливістю подальшого створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду) постраждалих і покинутих земельних ділянок, передусім державної та комунальної власності, а також у якій прослідковувалось явище концентрації землі в одних руках, тобто наявні землекористувачі/орендарі із земельним банком понад 200 га. Картосхему громад, в яких зафіксовано випадки концентрації земель, можна знайти на сторінці 11 дослідження Екодії «Вплив концентрації сільськогосподарських земель на довкілля та суспільство».
  2. Надати векторний шар, а також таблицю з розрахунками площ постраждалих земельних ділянок, які (з огляду на ступінь завданих пошкоджень і складність повернення їх до господарського використання) є перспективними для консервації із подальших заповіданням. Таблицю доповнити кадастровими номерами ділянок, або географічними координатами їхніх центроїдів (для ділянок, яким не присвоєні кадастрові номери).
  3. За даними відкритих реєстрів (kadastr.live, електронні сервіси Державного земельного кадастру, YouControl, супутникових знімків тощо):
  • проаналізувати структуру власності та оренди земельних ділянок, виділити основних землевласників та орендарів (як іноземних, так і місцевих) сільськогосподарських земель, які володіють/орендують більше 200 га в постраждалій громаді, що буде досліджуватись.
  • виділити основні зміни, які відбулися у системі землекористування, зокрема порівняти дані станом на кінець 2021 року (до повномасштабної війни) і на даний момент (осінь 2023 року).

Вимоги до виконавця:

  • Досвід роботи на проєктами, пов’язаними із використанням ГІС-технологій (бажано в природоохоронній сфері) – від 3-х років.
  • Досвід підготовки аналітичних документів з таблицями та картами доступною мовою (посилання на підготовлені документи необхідно додавати до заявки).

 

Кінцевий термін приймання тендерних пропозицій: 20 жовтня 2023 року, до 10:00 за Київським часом.

Тендерну пропозицію просимо надіслати нам на електронну скриньку
[email protected], вказавши у темі листа “Тендерна пропозиція на проведення дослідження щодо перспектив заповідання”.

Просимо надсилати пропозицію у довільній формі, що включає орієнтовний кошторис, інформацію щодо попереднього досвіду виконання таких робіт та відповідності вимогам технічного завдання. До пропозиції просимо додати Лист про відповідність (шаблон).

Більше інформації ви знайдете у Технічному завданні (ТЗ на проведення дослідження щодо перспектив розширення ПЗФ України за рахунок постраждалих від війни територійPDF).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.