bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Хмельниччини шукали найкорисніші інгредієнти рецепту дієвої демократії для новомістян
11.10.2023

Наприкінці минулого тижня у м. Хмельницькому відбулося засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб, під час якого учасники обговорили та внесли пропозиції щодо змін та доповнень до Статуту територіальної громади міста Хмельницького та нормативно-правових актів, що регулюють порядок участі жителів Хмельницької міської територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення стосовно внутрішньо перемішених осіб.

Нагадуємо, що раніше, під час минулого засідання Координаційної ради керівник організації «Громадська ініціатива Луганщини» виступила з ініціативою проведення наступного засідання для обговорення таких правок до Статуту з урахуванням сучасного законодавства та узгодження позиції від всієї Координаційної ради. Експерти організації підготовили порівняльну таблицю з пропозиціями, яку винесли на розгляд учасникам. Важливо звернути увагу, що діючий Статут м. Хмельницького був затверджений ще в 2017 р. З того часу змінилося багато чого, зокрема з’явилася Хмельницька міська територіальна громада в процесі об’їдання 25 населених пунктів з адміністративним центром у м. Хмельницький. В громаді почали працювати сучасні форми участі жителів у вирішенні місцевих справ, наприклад громадський бюджет, різноманітні консультативно-дорадчі органи, запроваджений інститут старост.

Але ЗАВДАННЯ-МАКСИМУМ для членів ради – це забезпечення прав і свобод ВПО – новомістян на Хмельниччині, у тому числі права на участь у процесі прийняття рішень місцевою радою, без обмежень, з правом голосу, приймати участь в усіх формах участі жителів громади у місцевому самоврядуванні, запропонованих в Статуті.  Після завершення обговорення учасниками було прийнято рішення передати пропозиції до міської влади. Чи стане цей рецепт місцевої демократії дієвим, дізнаємося зовсім скоро.  

    

#IRF

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом

 

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Дієві рецепти сприяння інтеграції ВПО на території Хмельницької територіальної громади: створюємо разом!» за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.